Profilul preferat al candidatului politic pentru alegerile din 2024, stabilit de români

Profilul preferat al candidatului politic pentru alegerile din 2024, stabilit de români

author
1 minute, 55 seconds Read

Profilul preferat al candidatului politic pentru alegerile din 2024, stabilit de români

Conform rezultatelor unui sondaj ARA, a fost dezvăluit profilul candidatului politic preferat de români pentru alegerile din 2024. Studiul a analizat preferințele românilor în ceea ce privește tipurile de alegeri la care doresc să participe și profilul de politician pe care și-l doresc.

Alegeri locale, principala preocupare a românilor

Potrivit sondajului citat de Antena 3 CNN, interesul românilor de a participa la vot este mai mare pentru alegerile locale. Aproximativ 61% dintre respondenți au declarat că motivul principal pentru a merge la vot este dorința de a aduce o schimbare în țară. Majoritatea acestora sunt tineri.

Profilul candidatului politic preferat

Studiul realizat pe un eșantion național de 5000 de respondenți a indicat că un procent de 56% dintre aceștia preferă un candidat politic cu vârsta sub 40 de ani, cu mai puțină experiență, dar care vrea să se afirme în viața personală și în cea politică muncind în interesul cetățenilor. Acest rezultat sugerează că românii doresc o schimbare și își doresc ca politicienii să fie implicați activ în viața comunității.

Sondajele arată preferințele electoratului

În ceea ce privește intenția de vot pentru alegerile parlamentare, un sondaj INSCOP realizat la comanda News.ro arată că PSD conduce detașat, cu 28,7%, urmat de AUR și PNL. Diferența dintre PNL și AUR este de doar 0,3%.

De asemenea, un sondaj CURS privind alegerile pentru Primăria Capitalei indică faptul că ar fi nevoie de o coaliție de minimum trei partide pentru a realiza o majoritate în Primăria Generală. Potrivit acestui sondaj, Partidul Social Democrat (PSD) se bucură de cea mai mare susținere din partea bucureștenilor, urmat de Uniunea Salvați România (USR) și Partidul Național Liberal (PNL).

Concluzii

Sondajele realizate în ultima perioadă relevă interesul crescut al românilor de a participa la alegeri și dorința lor de a aduce o schimbare în țară. Preferințele electoratului indică faptul că românii doresc politicieni tineri, cu mai puțină experiență, dar implicați activ în viața comunității și în interesul cetățenilor. Cu toate acestea, rezultatele sondajelor pot suferi modificări în funcție de evoluția evenimentelor politice și sociale din țară.

Te-ar putea interesa si: