Partid european important solicită aderarea rapidă a României la Schengen

Partid european important solicită aderarea rapidă a României la Schengen

author
1 minute, 38 seconds Read

Partid european important solicită aderarea rapidă a României la Schengen

Partidul Popular European (PPE), cea mai mare familie politică din Europa, a adoptat o rezoluție importantă prin care solicită aderarea rapidă a României la Spațiul Schengen. Rezoluția a fost susținută de Partidul Național Liberal (PNL) și Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR).

Aderarea rapidă a României la Schengen

Eurodeputatul Siegfried Mureșan a anunțat că Adunarea Politică a PPE a adoptat marți o rezoluție prin care se solicită acceptarea cât mai rapidă a României și a Bulgariei în Spațiul Schengen. În comunicatul dat publicității de Mureșan, acesta menționează că toate partidele din familia politică a PPE sunt îndemnate să intensifice eforturile pentru obținerea aderării cât mai rapide a României și Bulgariei la spațiul Schengen. Partidul consideră că aderarea celor două țări va contribui la creșterea securității în Spațiul Schengen.

Rezoluție importantă votată de PES

De asemenea, liderii Partidului Socialiștilor Europeni (PES) au adoptat o rezoluție în care cer ca România și Bulgaria să li se permită intrarea imediată în spațiul Schengen. Aceștia consideră că această decizie este necesară pentru protejarea și consolidarea Acordului Schengen, una dintre cele mai mari realizări ale Uniunii Europene. PES susține și o modernizare rapidă a cererilor de viză Schengen pentru a facilita călătoriile pentru afaceri și turism.

Procesul de aderare la Schengen

Următoarea reuniune a Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI), în care se va discuta despre aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen, va avea loc la Bruxelles pe 4 și 5 decembrie. Așteptăm ca rezoluțiile adoptate de PPE și PES să influențeze decizia Consiliului și să accelereze procesul de aderare a celor două țări la Spațiul Schengen.

Articolul a fost scris în conformitate cu regulile de optimizare SEO ale Rank Math.

Te-ar putea interesa si: