Bulgaria se amuză de România! Cum ne raportăm la Austria în privința Schengen?

Bulgaria se amuză de România! Cum ne raportăm la Austria în privința Schengen?

author
2 minutes, 43 seconds Read

Bulgaria se amuză de România! Cum ne raportăm la Austria în privința Schengen?

Bulgaria nu va accepta condiții suplimentare din partea Austriei

Premierul bulgar Nikolai Denkov a stârnit amuzamentul în România prin declarațiile sale legate de relația dintre București și Viena în problema aderării la Spațiul Schengen. El a râs de modul în care România oscilează între poziții și nu se arată consecventă față de Austria. Declarațiile premierului au fost făcute pe Facebook, în cadrul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri cu cetățenii și jurnaliștii.

Denkov a subliniat că Bulgaria nu va accepta condiții suplimentare din partea Austriei, dar este de acord să întărească paza frontierelor pentru a adera la Spațiul Schengen. El a criticat inconsecvența României în relația cu Austria și a menționat că este necesar să se găsească un echilibru în pozițiile celor două țări.

Despre aderarea Bulgariei la Schengen

Premierul bulgar a explicat că aderarea la Spațiul Schengen este importantă pentru confortul călătoriilor dintr-o țară în alta prin calea aerului. Cu toate acestea, el a menționat că problema cozilor lungi de la frontierele terestre rămâne nerezolvată și reprezintă o provocare pentru mediul de afaceri, atât pentru Bulgaria, cât și pentru Austria.

Denkov a subliniat necesitatea unei abordări pragmatice în negocierile viitoare și a avertizat că lipsa de înțelegere între Bulgaria și Austria va afecta atitudinea bulgarilor față de Austria și companiile austriece. El a menționat că este important să se ajungă la un consens pentru a evita blocajele și procesele judiciare care pot dura ani.

Comentarii despre România

Premierul bulgar a făcut și câteva comentarii despre România, menționând o oarecare inconsecvență în acțiunile acesteia. El a declarat că Bulgaria este consecventă în acțiunile sale, în timp ce România oscilează între poziții ferme și acceptarea imediată. Cu toate acestea, el a exprimat încrederea că cele două țări vor găsi un echilibru în pozițiile lor.

Poziția Bulgariei față de Schengen

Administrația bulgară este fermă în privința noilor condiții impuse de Austria pentru aderarea la Spațiul Schengen. Premierul Denkov a subliniat că Bulgaria nu va accepta condiții suplimentare, cum ar fi acceptarea de migranți suplimentari, pentru a deveni membru al Spațiului Schengen.

Bulgaria dorește să intre în zona de liberă circulație și cu granițele sale terestre, deoarece aceasta ar facilita afacerile. Cu toate acestea, premierul a recunoscut că problema cozilor lungi de la frontierele terestre este o provocare pentru mediul de afaceri, atât pentru Bulgaria, cât și pentru Austria. Negocierile continuă în ideea că se poate ajunge la un acord în această direcție.

Este important de menționat că Austria și-a schimbat recent poziția și a anunțat că ar putea admite Bulgaria și România în Spațiul Schengen cu granițele lor aeriene, dar numai în anumite condiții, cum ar fi acceptarea unui număr mai mare de refugiați.

Articolul a fost scris în conformitate cu regulile de optimizare SEO ale Rank Math.

Te-ar putea interesa si: