Dublura Ecaterinei cea Mare: o conotație sinistră - moartea sa iminentă!

Dublura Ecaterinei cea Mare: o conotație sinistră – moartea sa iminentă!

author
1 minute, 15 seconds Read

Dublura Ecaterinei cea Mare: o conotație sinistră – moartea sa iminentă!

În secolele trecute, termenul „doppelganger” avea o conotație sinistră și înfricoșătoare. Doppelgangerul se referea la o duplicare spectrală a unei persoane vii și era considerat un semn rău pentru aceasta.

Ecaterina cea Mare și întâlnirea cu propriul doppelganger

Ecaterina cea Mare a Rusiei, una dintre cele mai puternice femei monarhi din istoria modernă, a trăit între anii 1762 și 1796. La sfârșitul vieții sale, în palatul Ecaterinei s-a întâmplat un eveniment ciudat. Unii servitori au relatat că au văzut-o pe împărăteasă intrând în sala tronului în miezul nopții.

Descoperirea doppelgangerului pe tron

Servitorii au trezit-o pe Ecaterina și i-au comunicat despre situație. Conform legendei, împărăteasa s-a dus singură în sala tronului și a văzutu-și propriul doppelganger așezat pe tron. Ulterior, Ecaterina le-a ordonat gardienilor să o împuște pe impostoare.

Moartea Ecaterinei cea Mare

Deși nu există multe informații documentate despre ce s-a întâmplat după incidentul raportat, se știe că Ecaterina a suferit un accident vascular cerebral la scurt timp după aceea și a murit la vârsta de 67 de ani.

Această poveste despre dublura Ecaterinei cea Mare evidențiază credințele și superstițiile din trecut legate de doppelgangeri și semnificația lor sinistră. Chiar dacă poate părea o simplă legendă, moartea iminentă a Ecaterinei în urma apariției propriului doppelganger adaugă o notă misterioasă și interesantă în istoria Rusiei.

Te-ar putea interesa si: