Întârzierea salariilor pentru bugetari în această lună

Întârzierea salariilor pentru bugetari în această lună

author
1 minute, 53 seconds Read

Întârzierea salariilor pentru bugetari în această lună

Angajații din sistemul sanitar din Iași vor întâmpina dificultăți în această lună, deoarece salariile lor vor întârzia, potrivit unui anunț făcut de liderul Sanitas Iași, Iulian Cozianu. Peste 10.000 de bugetari vor fi afectați de această întârziere, care se va aplica doar la angajații din sistemul sanitar ieșean remunerați din fondurile Casei Județene de Asigurări de Sănătate.

Excepții pentru anumite categorii de angajați

Cu toate acestea, există câteva excepții în ceea ce privește plata salariilor. Angajații care primesc salariile direct de la Ministerul Sănătății, DSP sau bugetul de stat, cum ar fi medicii rezidenți, angajații Unităților de Primire a Urgențelor, Centrele de Transfuzii, Policlinica TBC și Policlinica Sportivă, nu vor fi afectați de această întârziere.

Motivele întârzierii salariilor

Iulian Cozianu a explicat că această întârziere a salariilor este cauzată de greva angajaților Casei Județene de Asigurări de Sănătate. În urma discuțiilor purtate cu reprezentanții instituției, a fost confirmat faptul că vor exista probleme în efectuarea plăților către furnizorii de servicii medicale, cu decalaje de una sau două zile.

Reacția liderului sindical

Iulian Cozianu a declarat că a discutat cu membrii de sindicat pentru a le explica că aceste întârzieri salariale sunt rezultatul nemulțumirilor salariale ale angajaților Casei Județene de Asigurări de Sănătate. El a subliniat că este incorect ca angajații să fie nevoiți să aștepte de trei ori majorări salariale prin modificarea unui act normativ, care ulterior este scos de pe ordinea de zi. Cozianu a adăugat că disconfortul creat în rândul furnizorilor de servicii medicale și al angajaților se datorează în principal inacțiunii autorităților.

Această întârziere a salariilor reprezintă o veste proastă pentru angajații din sistemul sanitar ieșean, care se confruntă deja cu multe provocări în contextul pandemiei de COVID-19. Sperăm că autoritățile vor găsi soluții urgente pentru rezolvarea acestei situații și că angajații își vor primi salariile cât mai curând posibil.

Te-ar putea interesa si: