Modificări carduri energie! 700 lei în cont

Modificări carduri energie! 700 lei în cont

author
2 minutes, 27 seconds Read

Modificări carduri energie! 700 lei în cont

Vești bune pentru beneficiarii cardurilor de energie din România! Valabilitatea acestor carduri a fost prelungită până la 31 martie, oferindu-le astfel posibilitatea de a achita facturile la energie termică și electrică. Aceste carduri, în valoare de 1.400 de lei (distribuite în două tranșe a câte 700 de lei), sunt acordate gospodăriilor vulnerabile din țara noastră.

Cardurile de energie, în atenția Poștei Române

Poșta Română a anunțat că termenul de valabilitate al cardurilor de energie a fost prelungit până la data de 31 martie 2024. Această decizie a fost luată în urma discuțiilor dintre ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, și reprezentanții Comisiei Europene. Astfel, peste 1,5 milioane de familii din România vor putea beneficia de aceste ajutoare și vor putea plăti facturile la energie termică sau electrică.

Cum poate fi folosită a doua tranșă de 700 de lei intrată pe carduri încă din luna septembrie

Beneficiarii cardurilor de energie pot folosi atât prima tranșă de 700 de lei, cât și cea de-a doua tranșă, până la data de 31 martie 2024. Aceste sume pot fi utilizate pentru achitarea facturilor curente sau restante la energie termică și curent electric. Plata se poate face în mai multe moduri: la orice subunitate a Poștei Române, prin intermediul poștașului sau online, pe site-ul Poștei Române.

Care sunt condițiile cu privire la cardurile de energie

A doua etapă a Programului de sprijin privind plata facturilor la energie a început în septembrie, iar peste 370.000 de carduri noi au fost tipărite și distribuite de Fabrica de Timbre, sucursală specializată a Companiei Naționale „Poșta Română”. Noile carduri sunt destinate persoanelor care au intrat recent în sistem sau care și-au schimbat adresa de domiciliu. Beneficiarii din prima tranșă pot continua să folosească cardurile vechi și pentru cea de-a doua tranșă.

Cine beneficiază de ajutor la energie

Programul de sprijin privind plata facturilor la energie se adresează următoarelor categorii de persoane:

– Pensionari cu venitul sub 2000 de lei

– Pensionari de invaliditate cu venitul sub 2000 de lei

– Persoane cu handicap grav, accentuat sau mediu cu venitul sub 2000 de lei

– Familie cu alocație de susținere

– Familie/persoană cu ajutor social

Cardul de energie acordă beneficiarilor posibilitatea achitării facturilor pentru

– Energie electrică

– Energie termică în sistem centralizat

– Butelie cu GPL propan pentru încălzire (exclus butelie GPL butan pentru uz casnic – gătit)

– Gaze

– Lemne pentru foc

– Păcură, peleți și alte materiale doar pentru încălzire

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene va face toate demersurile necesare pentru modificarea rapidă a legislației naționale în vederea implementării acestui program de sprijin al persoanelor vulnerabile. Compania Națională „Poșta Română” este partenerul MIPE în implementarea acestui program și pune la dispoziție toate dispozitivele mobile necesare pentru ca plățile să fie efectuate rapid și eficient în întreaga țară.

Te-ar putea interesa si: