Majorare pensii: Ședință coaliție, intervenția lui Rareș Bogdan

Majorare pensii: Ședință coaliție, intervenția lui Rareș Bogdan

author
1 minute, 48 seconds Read

Mărire pensii: Ședință coaliție, intervenția lui Rareș Bogdan

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a anunțat că în data de 13 noiembrie va avea loc o ședință de coaliție în cadrul căreia Ministerul Finanțelor va prezenta sursele de finanțare pentru majorarea pensiilor. Această inițiativă a fost promovată de PSD și a stârnit controverse în cadrul coaliției de guvernare.

Majorarea pensiilor, subiect de scandal în coaliția de guvernare

Rareș Bogdan, liderul PNL, a declarat că nu vor accepta nicio creștere a taxelor și impozitelor, deoarece acest lucru ar putea destabiliza guvernarea și ar putea duce la ruperea dialogului cu PSD. El a solicitat ca în cadrul ședinței de coaliție să se discute măsuri concrete privind combaterea evaziunii fiscale.

Propunerea PNL pentru combaterea evaziunii

Rareș Bogdan a propus creșterea măsurilor de combatere a evaziunii fiscale, cum ar fi utilizarea de scanere în vămi și monitorizarea depozitelor de legume-fructe și a intrărilor de carburanți din Portul Constanța. Acestea sunt considerate zone cu risc pentru economie și pot fi identificate ca surse de venituri suplimentare.

Discuții inițiale privind creșterea pensiilor

Inițial, discuțiile în cadrul coaliției de guvernare se axau pe creșterea pensiilor cu rata inflației. Rareș Bogdan a menționat că PNL susține majorarea pensiilor, dar este important să se găsească surse de finanțare sustenabile și să nu se afecteze alte aspecte economice, cum ar fi absorbția fondurilor europene sau deficitul bugetar.

Susținerea PNL pentru noua lege a pensiilor

Nicolae Ciucă, președintele PNL, a declarat că partidul susține noua lege a pensiilor și nu doar la nivel declarativ. El a subliniat că în mandatul său de premier a avut loc o creștere semnificativă a punctului de pensie și că se va aplica indexarea pensiilor cu rata inflației și noua lege a pensiilor începând cu anul viitor.

El a mai adăugat că se vor lua toate măsurile necesare pentru digitalizarea procesului de colectare a taxelor și combatarea evaziunii fiscale, în special evaziunea pe TVA, care în prezent se ridică la 45 miliarde lei.

Te-ar putea interesa si: