Ciolacu revine din SUA și lucrează la bugetul 2024

Ciolacu revine din SUA și lucrează la bugetul 2024

author
1 minute, 36 seconds Read

Ciolacu revine din SUA și lucrează la bugetul 2024

Premierul Marcel Ciolacu s-a întors recent dintr-o vizită în SUA și a anunțat că în acest weekend va avea loc o întâlnire de lucru a liderilor coaliției de guvernare pentru a discuta proiectul de buget pe anul viitor.

Discuții în coaliție pe proiectul de buget pe anul viitor

Prim-ministrul a subliniat că investițiile reprezintă fundamentul viziunii privind dezvoltarea economică. El a menționat că în acest weekend se va lucra împreună la proiectul de buget pe 2024, unde investițiile vor juca un rol cheie în dezvoltarea economică. De asemenea, premierul a anunțat că educația va înregistra cea mai mare alocare bugetară din istorie.

Pregătiri pentru dezbaterea bugetului în Parlament

Potrivit unor surse oficiale, discuțiile pe tema bugetului pentru 2024 vor avea loc duminică și vor fi prezente, printre alții, premierul, președintele PNL, Nicolae Ciucă, și ministrul Finanțelor, Marcel Boloș. Premierul are ca obiectiv ca proiectul de buget să fie pus în transparență săptămâna viitoare, luni, iar joi să fie transmis în Parlament pentru dezbatere și adoptare.

Ciolacu solicită criterii de performanță pentru creșterea salariilor profesorilor

Premierul Marcel Ciolacu a cerut vineri ministrului Educației, Ligia Deca, să propună criterii de performanță pentru creșterea salariilor profesorilor. El a subliniat că simpla creștere a salariilor nu va duce la îmbunătățirea calității educației și că este necesară o reformă în acest domeniu. Ciolacu a menționat că rezultatele la testele PISA arată nevoia de introducere a criteriilor de performanță în educație.

Alocare bugetară record pentru educație în 2024

Premierul a anunțat că în anul 2024 se va înregistra cea mai mare alocare bugetară din istorie pentru educație. Aceasta reprezintă o măsură importantă în îmbunătățirea sistemului de învățământ și asigurarea unui viitor mai bun pentru tinerii din România.

Te-ar putea interesa si: