Investiții majore în proiectul de buget pe 2024

Investiții majore în proiectul de buget pe 2024

author
1 minute, 47 seconds Read

Investiții majore în proiectul de buget pe 2024

Guvernul a anunțat că a stabilit investițiile majore care vor fi incluse în proiectul de buget pe anul 2024. Potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin, lista cuprinde un total de 221 de proiecte.

221 de proiecte de investiții publice semnificative

Guvernul a aprobat lista proiectelor de investiții publice semnificative care vor fi incluse în proiectul de buget pentru anul 2024. Această listă cuprinde 221 de proiecte, care au fost selectate pe baza beneficiilor lor economice și sociale. Valoarea totală actualizată a acestor proiecte este estimată la aproximativ 320 de miliarde de lei, conform declarațiilor lui Constantin.

62 de proiecte finalizate

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a menționat că din cele 221 de proiecte incluse în listă, 62 dintre acestea au fost deja finalizate. Cu toate acestea, aceste proiecte nu sunt încă închise financiar, iar sumele aferente vor fi disponibilizate la data emiterii hotărârilor judecătorești privind anumite dosare de expropriere.

131 de proiecte în diferite stadii de implementare

Celelalte 159 de proiecte din listă sunt fie noi, fie proiecte care continuă în diferite stadii de implementare. Acestea se află în continuare sub supervizarea autorităților și vor fi finalizate în următorii ani.

Distribuția proiectelor la instituții

Potrivit purtătorului de cuvânt, proiectele sunt distribuite preponderent la diferite instituții guvernamentale, precum ministerele Transporturilor, Mediului, Dezvoltării, Sănătății, Justiției, Apărării, Cercetării și Afacerilor Interne. Aceasta demonstrează importanța acordată dezvoltării acestor domenii și îmbunătățirii infrastructurii și serviciilor publice.

Valoarea și finanțarea proiectelor

Conform memorandumului aprobat de Ministerul Finanțelor, lista de proiecte cuprinde investiții publice semnificative evaluată la 319,78 miliarde de lei, cu un rest de finanțare pentru finalizarea acestora de 208,33 miliarde de lei. În anul 2023, creditele bugetare alocate pentru aceste proiecte sunt estimate la o valoare de 17,42 miliarde de lei.

Investițiile majore în proiectul de buget pe 2024 reprezintă o prioritate pentru Guvernul României. Acestea vor contribui la dezvoltarea infrastructurii și la îmbunătățirea serviciilor publice oferite cetățenilor. Implementarea acestor proiecte va aduce beneficii economice și sociale semnificative în următorii ani.

Te-ar putea interesa si: