Eduard Hellvig critică sloganul lui Marcel Ciolacu: "Niște covrigi fără sârmă"

Eduard Hellvig critică sloganul lui Marcel Ciolacu: „Niște covrigi fără sârmă”

author
1 minute, 46 seconds Read

Eduard Hellvig critică sloganul lui Marcel Ciolacu: „Niște covrigi fără sârmă”

Fostul director al SRI, Eduard Hellvig, a lansat o critică la adresa noului slogan al liderului PSD, Marcel Ciolacu. Într-o postare pe platforma X, fostă Twitter, Hellvig a folosit un desen pentru a ironiza conceptul de „România ordonată”, spunând că acesta are un conținut dezordonat, asemenea unor „covrigi fără o sârmă unificatoare”.

Eduard Hellvig își bate joc de noul slogan al lui Marcel Ciolacu

Eduard Hellvig a făcut referire la declarațiile recente ale premierului Marcel Ciolacu, în care acesta a afirmat că își dorește o Românie ordonată, cu mai puține facilități fiscale și cu măsuri mai ferme împotriva evaziunii fiscale. Fostul director al SRI a exprimat ironia sa față de acest concept, sugerând că „România ordonată” nu poate exista fără o coordonare adecvată.

Fostul șef al SRI subliniază importanța coordonării în dezvoltarea României

Prin intermediul desenului său, Eduard Hellvig a evidențiat necesitatea existenței unor axe solide pentru dezvoltarea României. El a atras atenția că o „Românie ordonată”, dar fără o coordonare adecvată, risca să devină un proiect cu un conținut dezordonat. A comparat această situație cu niște covrigi care nu sunt legați de o sârmă unificatoare.

Numele lui Hellvig, vehiculat pentru alegerile europarlamentare la PNL

Această postare a fostului șef al SRI reprezintă prima sa poziționare publică în contextul alegerilor europarlamentare din anul viitor. Deși Eduard Hellvig a negat mereu implicarea sa în politică, sursele Digi24 susțin că numele său apare pe lista scurtă a PNL pentru aceste alegeri.

Potrivit acelorași surse, una dintre variantele discutate în cadrul PNL este ca Eduard Hellvig să deschidă lista la europarlamentare, pentru a aduce credibilitate și avans acesteia. Pe această listă se mai regăsesc nume importante precum primarul Clujului, Emil Boc, comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, actualul europarlamentar Siegfried Mureșan, ministrul educației, Ligia Deca, ministrul de externe, Luminița Odobescu, și ministrul de interne, Cătălin Predoiu.

Te-ar putea interesa si: