Femeie româncă eliberată de Hamas în schimbul de prizonieri

Femeie româncă eliberată de Hamas în schimbul de prizonieri

author
1 minute, 43 seconds Read

Femeie româncă eliberată de Hamas în schimbul de prizonieri

După 50 de zile de război în Israel, a intrat în vigoare o încetare temporară a focului. În prima zi a acestei încetări, Hamas a eliberat 24 de ostatici, dintre care 13 israelieni și 11 cetățeni străini. La rândul lor, autoritățile israeliene au eliberat 39 de prizonieri. Printre cei 13 ostatici israelieni se numără și o femeie cu origini românești și fiica sa de 5 ani.

Danielle Aloni, femeia cu origini românești, a fost eliberată

Danielle Aloni, femeia cu origini românești care fusese luată ostatică în urma atacului din 7 octombrie asupra Israelului, se numără printre cei 13 ostatici eliberați vineri seară de către Hamas. Eliberarea acesteia a fost posibilă datorită unui acord mediat de Qatar.

13 persoane eliberate din Nir Oz

Dintre cele 13 persoane eliberate, 12 sunt din Nir Oz, un kibbutz din Gaza care a fost devastat în urma atacului din 7 octombrie. În acel incident, zeci de locuitori au fost uciși de teroriști, iar 80 de persoane au fost răpite și declarate dispărute. Prin eliberarea acestor ostatici, se încearcă obținerea unei pauze în război și a eliberării a 39 de prizonieri palestinieni.

Ajutoarele încep să pătrundă în Fâșia Gaza

Odată cu intrarea în vigoare a armistițiului, ajutoarele încep să pătrundă în Fâșia Gaza. Sâmbătă dimineața devreme, patru cisterne cu combustibil și alte patru cu gaz pentru gătit au intrat în sudul Fâșiei Gaza prin punctul de trecere Rafah. Autoritățile israeliene subliniază faptul că acestea sunt destinate infrastructurii umanitare esențiale din Fâșia Gaza, cum ar fi spitalele.

Continuarea eliberării de prizonieri

În a doua zi de armistițiu, sâmbătă, urmează să fie eliberat un nou grup de prizonieri. Această continuare a eliberărilor face parte din acordul încheiat între Israel și Hamas și reprezintă un pas către stabilizarea situației în regiune.

Articolul a fost scris în conformitate cu regulile de optimizare SEO ale Rank Math.

Te-ar putea interesa si: