Academia de Poliție închisă, studenți trimiși acasă din motive scandaloase.

Academia de Poliție închisă, studenți trimiși acasă din motive scandaloase.

author
2 minutes, 3 seconds Read

Academia de Poliție închisă, studenți trimiși acasă din motive scandaloase

Academia de Poliție „A. I. Cuza” a fost închisă până la finalul anului, ca urmare a condițiilor insalubre și a valului de toxiinfecții alimentare, conform unei postări făcute de Sindicatul Europol pe o pagină de socializare. Această decizie incredibilă a dus la închiderea Academiei de Poliție și la trimiterea studenților acasă.

Porți închise, la propriu și figurat, la Academia de Poliție

Sindicaliștii Europol au subliniat că condițiile din Academie „nu pot fi comparate nici măcar cu cele din penitenciare”. Aceștia au demonstrat condițiile insalubre, precare și periculoase timp de 10 zile și au solicitat accesul zilnic pentru monitorizarea activităților desfășurate de studenți și angajați în instituție. Cu toate acestea, conducerea Academiei de Poliție a refuzat accesul și nu au fost furnizate rezultatele probelor de laborator în legătură cu focarul de toxiinfecție alimentară.

Academia de Poliție a fost închisă și studenții trimiși acasă

În ciuda semnalărilor presei cu privire la neregulile din Academie, factorii de decizie nu au luat nicio măsură. Niciun oficial al Academiei nu a fost sancționat și activitățile continuă în mod normal. Sindicaliștii Europol au exprimat dezamăgirea față de faptul că interesele financiare au primat și că cei responsabili nu au fost trași la răspundere.

Investiții incomplete și lucrări de proastă calitate

Clădirea Academiei de Poliție a fost supusă unui proces de reabilitare și modernizare anul trecut, în urma semnării unui contract în valoare de aproape 8 milioane de euro. Cu toate acestea, lucrările nu s-au finalizat și au afectat condițiile de trai ale studenților.

Corpul de Control al Ministrului face verificări

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a dispus Corpului de Control al Ministrului să efectueze o verificare la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” în legătură cu acest caz. Până în prezent, nu au fost trase concluzii și nu s-au luat măsuri în acest sens.

Această situație scandalosă de la Academia de Poliție „A. I. Cuza” a creat indignare în rândul studenților, părinților și cadrelor didactice. Este necesar ca factorii de decizie să ia măsuri urgente pentru remedierea situației și pentru asigurarea unui mediu sigur și sănătos în instituție.

Te-ar putea interesa si: