Cherecheș a părăsit țara cu un buletin fals prin vama Petea

Cherecheș a părăsit țara cu un buletin fals prin vama Petea

author
2 minutes, 5 seconds Read

Primarul Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a părăsit țara cu un buletin fals prin vama Petea

Primarul orașului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, condamnat definitiv vineri la 5 ani de închisoare, a reușit să părăsească țara vineri dimineață, la ora 7.49. Utilizând un buletin fals și cartea de identitate a unui verișor cu care seamănă foarte mult, Cherecheș a trecut prin punctul de frontieră Petea, fără a întâmpina probleme. Informația a fost confirmată de reprezentanții Poliției de Frontieră.

Chiricheș a părăsit țara într-un taximetru, cu buletin fals

Deși este o persoană cunoscută și condamnată la închisoare, primarul Baia Mare nu a avut nicio dificultate în a trece granița în Ungaria. Cătălin Cherecheș a trecut neobservat prin punctul de frontieră Petea, într-un taxi, ocupând locul din dreapta șoferului. Reprezentanții Poliției de Frontieră au declarat că documentul prezentat de primar la control era unul real, nu falsificat, iar asemănarea sa cu vărul său, care locuiește în apropiere, este foarte mare.

Cum a batjocorit Cherecheș Poliția de Frontieră

Fuga lui Cătălin Cherecheș a ridicat semne de întrebare cu privire la competența și posibila complicitate a Poliției de Frontieră. Ultimele încercări ale primarului de a evita executarea pedepsei ar fi trebuit să determine autoritățile să ia măsuri și să tragă învățăminte din cazurile similare, precum Elena Udrea și Sorin Oprescu. Cu toate acestea, autoritățile nu au reușit să trage nicio concluzie și nici să ia măsuri în acest sens.

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne au anunțat că a fost demarată o anchetă în legătură cu agentul de poliție de frontieră care a verificat documentele lui Cherecheș fără a sesiza că acestea sunt false.

Destinația lui Cherecheș și acuzațiile care i se aduc

Se pare că Italia este țara în care Cătălin Cherecheș s-a refugiat pentru a evita executarea pedepsei cu închisoarea. Pe lângă condamnarea de 5 ani primită vineri, el va mai fi judecat pentru trecere frauduloasă a frontierei și fals privind identitatea.

Primarul Baia Mare a fost condamnat pentru luare de mită și va trebui să execute pedeapsa cu închisoarea. Fiind de negăsit la locuința sa și la primărie pentru a fi dus în arest, a fost inițial dat în urmărire națională, iar ulterior în urmărire internațională.

Te-ar putea interesa si: