Cum să crești în înălțime?

Cum să crești în înălțime?

author
2 minutes, 22 seconds Read

Cum să crești în înălțime?

Mulți bărbați sunt convinși că femeile preferă parteneri mai înalți decât ele. În acest sens, unii caută modalități de rezolvare a acestei „probleme”, iar uneori apelează chiar și la soluții extreme.

Metoda controversată prin care poți crește în înălțime

„Problema” înălțimii este adusă în discuție de Sam, un englez de 30 de ani, care a contribuit la popularizarea unei tendințe controversate în chirurgia plastică. Aceasta constă într-o intervenție chirurgicală invazivă ce presupune ruperea femurului pentru a adăuga câțiva centimetri înălțimii.

Sam spune că operația l-a ajutat să câștige 8 centimetri în înălțime, trecând de la 1,62 metri la 1,70 doar în câteva luni.

Recuperare lungă și costuri ridicate

Această intervenție chirurgicală necesită o perioadă de recuperare de câteva luni, în timpul căreia pacientul nici măcar nu se poate deplasa fără ajutor și trebuie să învețe din nou să meargă. Mai mult decât atât, în unele cazuri, bărbații plătesc aproximativ 70 de mii de dolari pentru a obține câțiva centimetri în plus.

Riscuri și controverse

Medicii susțin că este o intervenție chirurgicală dureroasă și periculoasă, care implică un proces lung de recuperare, deoarece se efectuează o lungire forțată a mușchilor, a nervilor, a pielii și a osului. Există și riscuri ridicate de infecții.

Operația este una controversată, iar atât Asociația Americană a Chirurgilor Plastici, cât și Academia Americană de Chirurgie Ortopedică recunosc că o astfel de prelungire este, de fapt, o procedură estetică.

Pionierul și îmbunătățirea tehnicii

Pionierul acestei proceduri a fost un medic sovietic pe nume Gavril Ilizarov. El a creat o tehnică inovatoare de reabilitare a soldaților răniți în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Medicii din zilele noastre au îmbunătățit tehnica lui Ilizarov. Astfel, se efectuează o perforație în oasele picioarelor, care sunt apoi fracturate în două. O tijă metalică este montată chirurgical în interior și fixată în loc cu mai multe șuruburi.

Această tijă pe șuruburi este ulterior extinsă gradual de către medici cu până la 1 milimetru în fiecare zi. Operațiunea continuă până când pacientul atinge înălțimea dorită. În acest fel, osul va „crește” și va umple golul lăsat liber după extinderea tijei. De îndată ce are loc vindecare completă a oaselor, tija se îndepărtează chirurgical.

O procedură populară, dar complicată

Deși este destul de complicată, procedura a devenit foarte populară printre bărbații cu dare de mână. Un chirurg american ce lucrează în Las Vegas susține că face în jur de 50 de astfel de operații în fiecare lună.

Te-ar putea interesa si: