Furtunile distrug Constanța și Brăila: copaci căzuți, stâlpi de electricitate avariați | VIDEO

Furtunile distrug Constanța și Brăila: copaci căzuți, stâlpi de electricitate avariați | VIDEO

author
2 minutes, 3 seconds Read

Furtunile distrug Constanța și Brăila: copaci căzuți, stâlpi de electricitate avariați | VIDEO

Furtunile puternice care au lovit județele Constanța și Brăila în cursul zilei de sâmbătă au cauzat pagube semnificative. Codul portocaliu de vijelie a adus rafale de vânt de până la 7.090 km/h, descărcări electrice frecvente și chiar grindină în anumite zone. Printre efectele furtunii se numără căderea a zeci de copaci și avarierea mai multor stâlpi de electricitate.

Furtunile au făcut prăpăd în Constanța

În urma furtunilor violente din județul Constanța, zeci de copaci s-au prăbușit, trei stâlpi de electricitate au fost doborâți și patru autoturisme au fost afectate. Fenomenele meteorologice au provocat daune semnificative în localitățile din zonă, pe fondul vântului puternic și a ploii torențiale.
Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Dobrogea”, s-au primit peste 35 de apeluri prin numărul de urgență 112, oamenii solicitând intervenția pompierilor. Cele mai multe apeluri au fost pentru copaci căzuți pe carosabil, dar și pentru stâlpi de electricitate avariați, un acoperiș de casă deteriorat și un horn afectat. Până în prezent, au fost înregistrate patru autoturisme avariate. Echipele de intervenție sunt pe teren și lucrează pentru remedierea situației.

Situație de urgență și în Brăila

Furtuna nu a ocolit nici orașul Brăila, unde echipele Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) au fost solicitate să intervină pentru degajarea a trei copaci căzuți pe bdul Dorobanților, Aleea Cocorilor și Aleea Mugurilor. Pe Aleea Mugurilor, copacul căzut a avariat o țeavă de alimentare cu gaze naturale, fiind necesară intervenția distribuitorului de gaze pentru remedierea defecțiunii. De asemenea, copacul căzut pe Aleea Cocorilor a provocat daune la trei autoturisme parcate în zonă. Din fericire, nu au fost înregistrate victime în urma acestor incidente.
Fenomenele meteorologice au avut loc în intervalul orar 15.00 – 16.30, pe durata codului portocaliu emis pentru ziua de sâmbătă. Vântul puternic a atins viteze de 70-90 km/h, iar ploile abundente au acumulat cantități de apă de peste 20-25 l/mp. Descărcările electrice au fost frecvente, iar în anumite zone s-a înregistrat și cădere de grindină. Autoritățile sunt în alertă și monitorizează situația pentru a interveni prompt în cazul oricăror alte daune provocate de furtună.

Te-ar putea interesa si: