Vremea, 13 dec.: Avertizare cod galben ceață și vânt

Vremea, 13 dec.: Avertizare cod galben ceață și vânt

author
1 minute, 37 seconds Read

Avertizare cod galben de ceață și vânt în mai multe județe

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ceață densă pentru 13 județe. Potrivit meteorologilor, în județele Olt, Brăila, Ialomița, Călărași, Giurgiu, Tulcea și în mai multe localități din Constanța, ceața va reduce vizibilitatea sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri. În Iași, Vaslui și Bacău, perdeaua de ceață va fi însoțită de burniță până în jurul orei 09:00, favorizând formarea poleiului și a ghețușului. Fenomene similare se vor semnala și în mai multe localități din arcul intrcarpatic: Brașov, Harghita și Covasna.

Avertizare cod galben de intensificări ale vântului în Arad

Meteorologii au emis de asemenea o avertizare cod galben de intensificări ale vântului pentru patru localități din Arad, unde rafalele vor ajunge până la 70 de kilometri pe oră.

Prognoza meteo la munte

Astăzi, regimul termic va fi unul predominant mohorât, dar media valorilor termice va fi ceva mai mare decât normalul perioadei în care ne aflăm, mai ales în regiunile de vest și de sud-vest. Vor fi averse în Banat, Crișana, Maramureș, în vestul și nordul Transilvaniei. Regimul pluviometric va înregistra valori de până la 50 de litri pe metru pătrat. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe zonele montane, unde rafalele vor atinge 70-80 de kilometri pe oră. Temperaturile maxime vor oscila între 10 și 13 grade Celsius, în timp ce minimele se vor situa între 1 și 8 grade Celsius.

Prognoza meteo în București

Cerul va fi temporar noros în Capitală, iar sunt posibile ploi neînsemnate cantitativ. Termometrele vor indica astăzi între 7 și 9 grade Celsius. Vântul va sufla slab. De asemenea, vor fi condiții de ceață, iar spre seară temperaturile vor scădea până la valorile de 1,3 grade Celsius.

Te-ar putea interesa si: