Data majorării pensiilor în ianuarie 2024 a fost dezvăluită.

Data majorării pensiilor în ianuarie 2024 a fost dezvăluită.

author
1 minute, 57 seconds Read

Data majorării pensiilor în ianuarie 2024 a fost dezvăluită

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a anunțat recent data la care vor intra în vigoare majorările pensiilor în ianuarie 2024. Această veste vine ca o continuare a măsurilor luate în luna decembrie, când au fost acordate două zile libere pentru bugetari și pensiile au fost virate în conturi „la timp”, după data de 3 ianuarie 2024.

O nouă perioadă va fi recunoscută ca vechime la pensie

Pe lângă majorarea pensiilor din ianuarie 2024, este important de menționat că, începând cu anul următor, o nouă perioadă va fi recunoscută ca vechime la pensie. Această măsură vine să sprijine pensionarii și să îi ajute să beneficieze de pensii mai mari.

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a declarat că în anul 2024 se vor produce două majorări ale pensiilor românilor, una de la 1 ianuarie și cealaltă ca urmare a recalculării. Aceasta a transmis un mesaj de încredere către toți pensionarii, asigurându-i că există bani de pensii și că Guvernul României a prevăzut sursele necesare pentru finanțarea noii legi a pensiilor.

Pensiile vor crește cu 13,8% în ianuarie 2024

Potrivit declarațiilor ministrului Muncii, în luna ianuarie 2024, pensiile vor crește cu majorarea deja anunțată de 13,8%. De asemenea, Simona Bucura-Oprescu a subliniat că românii își vor primi pensiile la timp, așa cum s-a întâmplat și până acum. Aceasta a criticat declarațiile panicarte și populiste făcute de unii sau de ceilalți, care pot genera neliniște în rândul populației și nu sunt în concordanță cu realitatea.

Recalcularea pensiilor va avea loc din septembrie 2024

Schimbările majore în sistemul de pensii vor avea loc începând cu luna septembrie a anului viitor. În această perioadă, se va face recalcularea tuturor pensiilor, cu scopul de a asigura o justă repartizare a resurselor și de a oferi pensionarilor sume mai mari în concordanță cu contribuțiile lor.

Aceste măsuri anunțate de ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, au ca scop îmbunătățirea nivelului de trai al pensionarilor și asigurarea unei protecții sociale adecvate pentru această categorie de cetățeni. Guvernul României își asumă responsabilitatea și se angajează să respecte aceste promisiuni, având în vedere importanța pe care o au pensiile pentru bunăstarea populației.

Te-ar putea interesa si: