Simulările la Evaluarea Națională și Bacalaureat - Calendar

Simulările la Evaluarea Națională și Bacalaureat – Calendar

author
2 minutes, 13 seconds Read

Simulările la Evaluarea Națională și Bacalaureat – Calendar

Ministerul Educației a anunțat recent calendarul simulărilor la Evaluarea Națională și Bacalaureat pentru anul 2024. Prin semnarea și trimiterea ordinului spre publicare, s-au stabilit oficial datele pentru simularea acestor examene naționale.

Simulări în februarie și martie

Conform calendarului, Evaluarea Națională pentru clasa a VIII-a va fi simulată în luna februarie, în timp ce probele Bacalaureatului vor fi simulate în martie. Ministerul Educației a transmis că „a fost aprobat și trimis spre publicare ordinul privind organizarea simulării evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului național de bacalaureat, în anul școlar 2023-2024”. Listele cu conținuturile pentru simularea Evaluării Naționale și pentru simularea examenului de bacalaureat vor fi transmise după publicarea în Monitorul Oficial.

Evaluarea Națională – februarie

Potrivit ordinului, simularea Evaluării Naționale va avea loc în luna februarie, în zilele de 5, 6 și 7. Disciplinele la care se organizează simularea sunt Limba și literatura română, Limba și literatura maternă pentru elevii aparținând minorităților naționale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă și Matematică. Rezultatele vor fi comunicate în data de 23 februarie.

Bacalaureat – martie

Ordinul prevede simularea probelor Bacalaureatului în luna martie, în zilele de 4, 5, 6 și 7. Disciplinele la care se organizează simularea examenului de bacalaureat sunt Limba și literatura română, Limba și literatura maternă pentru elevii de la toate filierele, profilurile și specializările care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale, Matematică, Istorie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Geografie, Logică, Argumentare și comunicare, Psihologie, Economie, Sociologie și Filosofie. Rezultatele vor fi comunicate în data de 15 martie.

Astfel, elevii din clasele a VIII-a și a XII-a vor avea ocazia să se pregătească în mod adecvat pentru examenele naționale prin intermediul simulărilor. Acestea oferă posibilitatea de a se familiariza cu formatul și cerințele examenelor, precum și de a identifica eventualele lacune în cunoștințe pentru a le putea corecta înainte de examenele reale.

Simulările reprezintă un instrument important în procesul de pregătire a elevilor, ajutându-i să-și gestioneze timpul și să-și dezvolte strategii eficiente de rezolvare a subiectelor. De asemenea, simulările oferă ocazia de a reduce stresul și anxietatea asociate cu examenele naționale, permițând elevilor să dobândească încredere în abilitățile lor și să se simtă pregătiți pentru provocările pe care le vor întâlni.

Ministerul Educației încurajează participarea activă a elevilor la simulări și le urează succes în pregătirea pentru examenele naționale.

Te-ar putea interesa si: