Bugetul anului viitor în curs de pregătire. Instrucțiuni pentru miniștri | VIDEO

Bugetul anului viitor în curs de pregătire. Instrucțiuni pentru miniștri | VIDEO

author
2 minutes, 15 seconds Read

Bugetul anului viitor în curs de pregătire

Guvernul României anunță că se află în proces de pregătire a bugetului pentru anul viitor. Premierul Marcel Ciolacu a solicitat miniștrilor să vină cu proiecte mari de investiții, în cadrul ședinței de Guvern de joi, pentru a putea construi bugetul pentru anul 2024.

Se pregătește bugetul pentru anul viitor

Premierul Ciolacu a subliniat că guvernarea se bazează pe reforme și economii, iar investițiile publice reprezintă un aspect important în acest sens. În cadrul ședinței de Guvern, el a declarat că „această guvernare, am stabilit în coaliție, este despre reforme și economii. Dacă am vorbit de reforme, ajungem la partea economică. Prin urmare, astăzi vom adopta memorandumul având ca temă investițiile publice prioritare pentru anul viitor, document care va sta la baza elaborării bugetului pe 2024”.

Premierul solicită proiecte mari de investiții

Premierul Ciolacu a anunțat că va avea loc prima ședință a coaliției pe tema bugetului pe anul 2024, în care le-a cerut miniștrilor să vină cu proiecte mari. Acesta a dat ca exemplu Ministerul Transporturilor, care are deja exemple de bună practică în acest sens. „Îmi doresc să susținem ritmul din acest an în ceea ce privește marile proiecte și chiar să-l depășim. Avem exemple de bună practică în mai multe ministere, e adevărat, în principal în Ministerul Transporturilor, și vreau să construim acest buget pe proiecte”, a precizat șeful executiv.

Aceste instrucțiuni ale premierului vin în contextul în care guvernul dorește să acorde o atenție sporită investițiilor publice și să asigure dezvoltarea și modernizarea infrastructurii țării. Bugetul pentru anul viitor va fi construit în funcție de proiectele propuse de miniștri și prioritățile stabilite de coaliție.

Astfel, se așteaptă ca bugetul pentru anul 2024 să reflecte obiectivele de dezvoltare ale guvernului și să ofere resursele necesare pentru implementarea reformelor propuse. Toate acestea vor fi discutate în cadrul primei ședințe a coaliției pe tema bugetului pe anul viitor, care va avea loc în curând.

În concluzie, guvernul român se află în proces de pregătire a bugetului pentru anul viitor, iar premierul Marcel Ciolacu solicită miniștrilor proiecte mari de investiții pentru a putea construi acest buget. Obiectivul este de a susține ritmul din acest an în ceea ce privește marile proiecte și de a depăși așteptările. Bugetul pentru anul 2024 trebuie să reflecte prioritățile guvernului și să ofere resursele necesare pentru implementarea reformelor și dezvoltarea infrastructurii. Primele discuții pe această temă vor avea loc în cadrul primei ședințe a coaliției pe bugetul pe anul viitor.

Te-ar putea interesa si: