Blocaj în spitale: Medicii fac un apel disperat

Blocaj în spitale: Medicii fac un apel disperat

author
2 minutes, 18 seconds Read

Blocaj în spitale: Medicii fac un apel disperat

Medicii din România se confruntă cu o situație disperată în spitalele din țară, avertizând că sistemul medical riscă să intre în colaps în următoarea perioadă. Această criză profundă afectează mai multe spitale, iar medicii trag un semnal de alarmă cu privire la posibilitatea de a muri pacienți din cauza blocajului.

Spitale lipsite de fonduri

Institutul „Marius Nasta” se confruntă cu o gravă situație financiară, nefiind în măsură să achite salariile medicilor. Situația este similară și la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar Arseni”, care se află la un pas de a rămâne fără fonduri pentru medicamente și materiale sanitare.

Apelul disperat al medicilor

Medicii, confruntându-se cu această situație critică, fac un apel disperat pentru găsirea rapidă a unei soluții. Managerii spitalelor din București, precum Spitalul Bagdasar Arseni și Institutul Marius Nasta, se confruntă cu dificultăți financiare majore și sunt aproape de a nu mai avea bani pentru salarii.

Andreea Petrescu, reporter Observator, declară că situația este destul de dificilă pentru managerii spitalelor, iar această problemă financiară afectează în special cele două spitale menționate anterior. Spitalul Bagdasar Arseni se confruntă cu lipsa banilor pentru plata contribuțiilor către alte instituții și nu dispune de fonduri pentru încheierea contractelor cu furnizorii de mâncare, materiale sanitare, utilități și medicamente.

Riscuri asupra actului medical

Această lipsă acută de fonduri poate duce la greșeli în actul medical. Spitalul Bagdasar Arseni are nevoie de peste 20 de milioane de lei lunar, iar bugetul actual pentru luna noiembrie este de doar 3 milioane de lei. Situația este atât de precară încât nu există execuție bugetară pentru luna decembrie, ceea ce împiedică încheierea contractelor pentru acea lună. Această situație face imposibilă angajarea cheltuielilor pentru luna decembrie.

Plăți sistate de către asigurările de sănătate

Pe lângă toate acestea, sindicaliștii din Casele Județene de Asigurări de Sănătate și Casa Națională de Asigurări de Sănătate au anunțat că vor sistarea plăților către spitale și furnizorii de servicii medicale începând de săptămâna viitoare. Această măsură va amplifica și mai mult criza financiară în sistemul medical din România.

Situația disperată în care se află spitalele din România necesită o intervenție urgentă din partea autorităților pentru a se asigura fondurile necesare pentru funcționarea corespunzătoare a sistemului medical. Medicii fac un apel către toți factorii implicați să acorde atenție acestei situații critice și să găsească soluții eficiente pentru a preveni colapsul spitalelor și pentru a asigura îngrijirea adecvată a pacienților.

Te-ar putea interesa si: