Atenționare MAE: Grevă în transportul public în Italia.

Atenționare MAE: Grevă în transportul public în Italia.

author
1 minute, 57 seconds Read

Atenționare MAE: Grevă în transportul public în Italia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenționare pentru cetățenii români care intenționează să călătorească în Italia, deoarece în această țară va avea loc o grevă generală în sectorul transportului public. Grevă este programată pentru ziua de luni și se preconizează că va dura 24 de ore.

Transportul public în Italia va fi paralizat de grevă

Potrivit informațiilor furnizate de MAE, transportul public în Italia va fi paralizat în urma grevei generale care va avea loc la nivel național în acest sector. Durata grevei este estimată la 24 de ore, ceea ce va afecta călătoriile programate pentru ziua de luni.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară

MAE recomandă cetățenilor români aflați în Italia și afectați de grevă să solicite asistență consulară la Ambasada României în Republica Italiană. Pentru acest scop, au fost furnizate mai multe numere de telefon la care pot apela. Apelurile vor fi redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și vor fi preluate de operatorii Call Center în regim de permanență.

Linii telefonice de urgență disponibile

În plus, cetățenii români care se confruntă cu situații dificile sau de urgență pot apela și la linii telefonice de urgență în funcție de regiunea în care se află. Consulatele Generale ale României din Bari, Bologna, Milano, Roma, Torino, Trieste și Catania au furnizat numerele de telefon la care pot fi contactate în astfel de cazuri.

Recomandări MAE

MAE recomandă tuturor cetățenilor români să consulte paginile de internet ale ambasadelor și consulatelor românești din Italia pentru a obține informații actualizate despre situația din țară. De asemenea, MAE reamintește că cetățenii români pot utiliza aplicația „Călătorește în siguranță” pentru a primi informații și sfaturi de călătorie în timp real. Această aplicație este disponibilă pentru descărcare gratuită pe site-ul oficial al MAE.

Este important ca românii care călătoresc în Italia să fie conștienți de situația creată de greva în transportul public și să ia măsuri adecvate pentru a evita eventualele inconveniente sau întârzieri în călătorii.

Te-ar putea interesa si: