Demiterea șefului Poliției de Frontieră - Efectul Cherecheș.

Demiterea șefului Poliției de Frontieră – Efectul Cherecheș.

author
1 minute, 49 seconds Read

Demiterea șefului Poliției de Frontieră – Efectul Cherecheș

Șeful Poliției de Frontieră a fost demis

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a cerut demisia chestorului Victor Ștefan Ivașcu, inspector general al Poliției de Frontieră, după ce primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a reușit să fugă din țară prin punctul de frontieră Petea. Potrivit surselor judiciare, Ciolacu nu a acceptat bine această situație și a luat măsuri imediate.

Cătălin Cherecheș a fugit din țară folosind identitatea unei rude

Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare, a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pentru luare de mită. În ziua sentinței, el a reușit să fugă din țară, folosind identitatea unei rude cu care seamănă foarte bine. Desi era sub control judiciar și nu avea voie să părăsească țara, Cherecheș a reușit să treacă vama de la Petea în Ungaria cu ajutorul unui taxi. Acest incident a creat o mare controversă și a dus la demiterea șefului Poliției de Frontieră.

Efectul Cherecheș

Victor Ivașcu, șeful Poliției de Frontieră, a susținut într-o conferință de presă că Cătălin Cherecheș a prezentat un document de identitate real la ieșirea din țară, respectiv cartea de identitate a unei rude cu care acesta seamănă foarte bine. Cu toate acestea, un agent nu l-a recunoscut pe primar și i-a permis să treacă granița în Ungaria. Agentul respectiv este cercetat disciplinar în urma acestui incident.

Taximetristul care l-a condus pe Cătălin Cherecheș până în Ungaria a povestit cum s-a desfășurat totul. Potrivit lui, primarul a venit în fugă și s-a urcat în mașină, indicându-i să se îndrepte spre Satu Mare. Cherecheș avea asupra sa o gentuță, o geacă și un hanorac, fiindcă ploua afară.

Cătălin Cherecheș a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Deoarece nu a fost găsit nici la locuința sa, nici la primărie pentru a fi dus în arest, el a fost inițial dat în urmărire națională și apoi în urmărire internațională.

Te-ar putea interesa si: