Obiectivele PNL pentru 2024 dezvăluite de Rareș Bogdan

Obiectivele PNL pentru 2024 dezvăluite de Rareș Bogdan

author
1 minute, 53 seconds Read

Obiectivele PNL pentru 2024 dezvăluite de Rareș Bogdan

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a dezvăluit obiectivele partidului pentru anul 2024. Potrivit acestuia, PNL își propune câștigarea funcțiilor de președinte al României și de primar general al Capitalei.

Președintele României, cheia numărul unu

Rareș Bogdan consideră că poziția cheie în politica românească este aceea a președintelui României. Chiar dacă țara noastră nu este un regim prezidențial de model francez sau american, proiecția președintelui este uriașă. De aceea, PNL își propune să câștige această funcție în 2024. Partidul dorește ca președintele să fie de dreapta și un liberal.

Primăria Generală a Capitalei, o poziție cheie

În opinia lui Rareș Bogdan, Primăria Generală a Capitalei reprezintă o altă poziție cheie în politica românească. Acesta afirmă că este a doua poziție importantă, după președinte, în ceea ce privește votul populației. De aceea, PNL își dorește să câștige și această funcție în 2024.

Alte poziții importante pot fi schimbate

Rareș Bogdan menționează că alte funcții importante, precum comisar european, președinte al Camerei Deputaților, președinte al Senatului sau prim-ministru, pot fi schimbate în funcție de negocieri politice. Acestea pot fi ocupate de alte partide într-un anumit moment. Cu toate acestea, președintele României și primarul general al Capitalei sunt cele două poziții care păstrează forța și proiecția unui partid.

PNL nu va participa pe liste comune cu PSD

Rareș Bogdan subliniază că în prezent PNL este la guvernare alături de PSD, însă pentru alegerile de anul viitor liberalii nu ar trebui să participe pe liste comune cu social-democrații. Deși nu există o relație de iubire între cele două partide, România are nevoie de stabilitate în acest moment. PNL dorește să arate forța pe care o are și să negocieze ulterior, evitând astfel ridicarea altor forțe politice care ar putea afecta rezultatele partidului la alegeri.

Rareș Bogdan a participat la o întâlnire a Organizației Femeilor Liberale din Regiunea Sud, unde s-a discutat despre provocările tinerei generații, precum dependența de ecrane și consumul de droguri.

Te-ar putea interesa si: