DIICOT: Peste 200 de suspecți vizați într-un caz scandalos!

DIICOT: Peste 200 de suspecți vizați într-un caz scandalos!

author
2 minutes, 15 seconds Read

DIICOT: Peste 200 de suspecți vizați într-un caz scandalos!

Procurorii DIICOT în colaborare cu Poliția Română, Poliția de Frontieră și cu suportul Jandarmeriei Române desfășoară astăzi una din cele mai ample acțiuni pentru destructurarea grupărilor infracționale. DIICOT desfășoară 46 de acțiuni operative în care sunt vizați peste 200 de suspecți care s-ar fi specializat în trafic de persoane și minori, pornografie infantilă, criminalitate informatică și trafic de droguri.

DIICOT, acțiune amplă pentru destructurarea rețelelor de trafic de minori

Magistrații DIICOT au emis 199 de mandate de percheziție domiciliară și 210 mandate de aducere în ceea ce oamenii legii au numit generic ”Ziua Z”. Această inițiativă marchează un nou capitol în campania DIICOT, începută în anul 2018 sub denumirea generică Ziua Z, prin care evidențiem angajamentul ferm al instituției noastre în prevenirea și combaterea acestor forme grave de criminalitate.

Procurori: Internetul este un teren periculos pentru copii

Procurorii DIICOT trag un semnal puternic de alarmă în privința riscurilor la care sunt supuși minorii când accesează mediul online. Numărul copiilor care au picat în capcana prădătorilor sexuali a crescut alarmant în ultima perioadă. Semnalăm, sub acest aspect, creșterea alarmantă a numărului de minori, care la solicitarea unor persoane cunoscute în mediul virtual (care le-au câștigat încrederea inducându-i în eroare că sunt de vârsta lor) s-au fotografiat și filmat în ipostaze indecente și au trimis astfel de materiale unor prădători sexuali expunându-se unor acțiuni ulterioare de șantaj.

Migranți transportați din România în Europa de Vest

În privința fenomenului traficului de persoane și minori procurorii DIICOT au informații că grupurile infracționale organizate, printre care s-ar afla și persoane străine, ar fi racolat și persoane vulnerabile, atât minori dar și adulți. Minorii dar și majorii, victime ale traficului de persoane, în speranța unei vieți îndestulătoare ori din dorința de apartenență la o familie, ajung să creadă în false promisiuni și să intre în caruselul exploatării sexuale, exploatării prin obligarea la practicarea cerșetoriei sau prin prestarea unor munci grele în beneficiul traficantului, de foarte multe ori măsurat în sume exorbitante.

În urma perchezițiilor de astăzi procurorii DIICOT speră să adune suficiente probe pentru a destructurarea grupurilor infracționale și condamnarea persoanelor care se fac responsabile. În primele 10 luni ale acestui an, au fost întocmite 1.463 de rechizitorii și au fost încheiate 355 de acorduri de recunoaștere a vinovăției, fiind trimiși în fața instanței 3423 inculpați, dintre care 1385 în stare de arest preventiv.

Te-ar putea interesa si: