Bradul cel mai scump din România în depozit de 3 ani

Bradul cel mai scump din România în depozit de 3 ani

author
2 minutes, 20 seconds Read

Bradul cel mai scump din România în depozit de 3 ani

Cel mai scump brad din România se află în continuare într-un depozit din Târgu Jiu, deși au trecut trei ani de la achiziționarea sa. Pomul de Crăciun, evaluat la suma de 100.000 de euro, va rămâne și în această iarnă în depozitele primăriei.

Un record controversat

Bradul de la Târgu Jiu a devenit cel mai scump pom de Crăciun achiziționat vreodată de o primărie din România, ceea ce a stârnit numeroase controverse. Achiziționat în anul 2015, acesta a fost plătit cu suma incredibilă de 100.000 de euro. Această sumă a atras atenția autorităților și a stat sub cercetarea penală a DNA timp de patru ani.

O investiție nefolosită

Bradul, care are o înălțime de 22 de metri, este realizat din aluminiu și oțel, nefiind un pom natural. Este împodobit cu 8.000 de leduri și dispune de un sistem de sonorizare. La momentul achiziției, reprezentanții Primăriei au declarat că structura metalică va fi folosită pentru sărbători timp de 12 ani.

Imposibilitatea amplasării

Cu toate acestea, autoritățile locale au constatat că pentru amplasarea bradului ar fi fost necesară construirea unei platforme din beton. Astfel, în acest an s-a decis să se aloce încă 15.000 de lei din bugetul local pentru achiziționarea și amplasarea unui brad natural. Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că s-au căutat soluții alternative pentru amplasarea bradului metalic într-o altă zonă a orașului, însă nu s-a găsit o soluție tehnică viabilă.

Brad natural în centrul orașului

Astfel, autoritățile au decis să monteze un brad natural în centrul orașului, la fel ca și anul trecut. Această decizie a fost luată având în vedere imposibilitatea amplasării bradului metalic într-un alt cartier al municipiului.

Achiziție ilegală și consecințe

Achiziția bradului de 100.000 de euro a fost declarată ilegală de către Curtea de Conturi, motiv pentru care patru angajați plătesc deja popriri pe salarii. Inspectorii au constatat că tranzacția a fost efectuată fără aprobarea consiliului local și că suma plătită nu s-a regăsit integral în achiziție.

O poveste cu final nefericit

Astfel, bradul cel mai scump din România zace într-un depozit de trei ani, nefiind montat niciodată. Investiția care a stârnit atât de multe controverse și discuții nu a adus bucurie locuitorilor din Târgu Jiu și rămâne doar o poveste cu un final nefericit. Autoritățile locale speră că în viitor vor găsi o soluție pentru a valorifica această investiție și a aduce astfel bucurie comunității în timpul sărbătorilor de iarnă.

Te-ar putea interesa si: