Șpaga la Casa de Pensii: bani și alimente. Promisiuni pentru oameni

Șpaga la Casa de Pensii: bani și alimente. Promisiuni pentru oameni

author
1 minute, 38 seconds Read

Șpaga la Casa de Pensii: bani și alimente. Promisiuni pentru oameni

Într-un scandal ce zguduie sistemul de pensii din județul Sibiu, un medic și un asistent medical din Mediaș au fost acuzați că primeau mită de la persoane cu handicap pentru a le aproba dosare de pensii de invaliditate. Cei doi erau implicați într-o rețea de corupție care solicita atât bani, cât și alimente în schimbul serviciilor lor.

Șpagă în bani și alimente la Casa de Pensii

Polițiștii au efectuat percheziții la casele medicului și asistentului medical din Mediaș, precum și la o locație din Orăștie. Aceste acțiuni au fost desfășurate de ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – SJA Sibiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Cei doi suspecți acuzați de luare de mită

Potrivit comunicatului de presă emis de autorități, cei doi suspecți sunt acuzați de săvârșirea a nouă și respectiv opt infracțiuni de luare de mită. Aceștia ar fi primit sume de bani cuprinse între 500 și 2.000 lei în perioada iunie-octombrie 2023. Cu toate acestea, nu s-au mulțumit doar cu bani, ci au cerut și produse alimentare în schimbul favorurilor acordate.

Înșelăciunea promisiunilor pentru oamenii cu handicap

Medicul și asistentul medical acuzau persoanele cu handicap că le pot obține pensii de invaliditate sau revizuirea periodică a documentației în schimbul mitelor. Aceste promisiuni false îi determinau pe cei vulnerabili să ofere șpaga solicitată de cadrele medicale.

Această rețea de corupție a dezvăluit o practică îngrijorătoare la Casa Județeană de Pensii Sibiu – Cabinetul de Expertiză Medicală nr. 3 Mediaș. Autoritățile continuă ancheta pentru a aduce în fața justiției pe toți cei implicați în acest scandal și pentru a pune capăt acestor practici ilegale care afectează drepturile oamenilor cu handicap.

Te-ar putea interesa si: