Cozi mari la vulcanizări. Șoferii așteaptă mult pentru schimbarea anvelopelor.

Cozi mari la vulcanizări. Șoferii așteaptă mult pentru schimbarea anvelopelor.

author
2 minutes, 30 seconds Read

Cozi mari la vulcanizări. Șoferii așteaptă mult pentru schimbarea anvelopelor.

Cozi uriașe se formează în aceste zile la vulcanizările din întreaga țară, întrucât iarna și-a făcut simțită prezența brusc, printr-un weekend cu temperaturi scăzute și precipitații abundente. Șoferii sunt nevoiți să aștepte ore întregi pentru a schimba cauciucurile de vară cu cele de iarnă, iar uneori chiar și trei ore.

Șoferii s-au așezat la cozi uriașe și au așteptat chiar și trei ore pentru a schimba anvelopele.

Situația este una alarmantă, întrucât șoferii se confruntă cu cozi uriașe la vulcanizările din întreaga țară. Aceștia sunt nevoiți să aștepte chiar și trei ore pentru a putea schimba anvelopele mașinilor lor. Timpul lung de așteptare este cauzat de numărul mare de persoane care au amânat schimbarea anvelopelor și care s-au lăsat surprinși de nămeți.

Cozi uriașe la vulcanizările din țară. ”Au fost patru anotimpuri într-o săptămână”

La Suceava, mecanicii de la vulcanizări lucrează la foc continuu pentru a face față cererii mari. Șoferii care au amânat schimbarea anvelopelor și care au fost luați prin surprindere de ninsori au fost nevoiți să stea la coadă ore întregi. Un șofer a mărturisit că în acest an au fost patru anotimpuri într-o săptămână și că, de obicei, el schimba anvelopele la sfârșitul lunii noiembrie.

Cei mai norocoși sunt cei care își schimbă roțile cu totul, dar cei care doar înlocuiesc anvelopele trebuie să aștepte în continuare. Situația este similară și în municipiul Brașov, unde zeci de mașini s-au strâns la coadă la vulcanizarea de la intrare, precum și în Drobeta-Turnu Severin.

Vremea a făcut ravagii în țară. Au fost emise coduri de vreme rea.

Vremea nefavorabilă a creat haos în întreaga țară. În sudul țării a fost emis un cod roșu de vreme rea, iar în mai multe regiuni sunt în vigoare coduri galbene și portocalii. La Constanța, rafalele de vânt care au depășit 100 km/h au doborât zeci de copaci. Potrivit unei scări de intensitate a uraganelor, vijelia de la malul mării a fost încadrată în categoria „furtună tropicală”. Pompierii din Tulcea au fost în alertă toată noaptea, iar pe Autostrada Soarelui a căzut lapoviță și chiar a nins pe anumite porțiuni.

Această schimbare bruscă a vremii a luat prin surprindere șoferii, care acum se confruntă cu cozi uriașe la vulcanizări pentru a putea face tranziția de la anvelopele de vară la cele de iarnă. Este important ca toți șoferii să fie conștienți de importanța utilizării anvelopelor de iarnă și să ia în considerare programarea cu anticipare a schimbării acestora pentru a evita situațiile de blocaj și a asigura siguranța în trafic.

Te-ar putea interesa si: