Supraviețuitoarea din Colectiv dezvăluie mărturii cutremurătoare, la 8 ani de la tragedie.

Supraviețuitoarea din Colectiv dezvăluie mărturii cutremurătoare, la 8 ani de la tragedie.

author
3 minutes, 17 seconds Read

Supraviețuitoarea din Colectiv dezvăluie mărturii cutremurătoare, la 8 ani de la tragedie

Supraviețuitoarea tragediei din clubul Colectiv, Flavia, a oferit mărturii cutremurătoare la 8 ani de la evenimentul tragic. În noaptea de 30 octombrie 2015, un incendiu în clubul Colectiv din București a dus la moartea a 65 de persoane și rănirea altor 163. Flavia, în vârstă de 42 de ani acum, era printre cei prezenți în club în acel moment și încă suferă de sechele și coșmaruri.

Un coșmar transformat dintr-un vis frumos

Flavia, care era tehnician dentar și iubitoare de muzică rock, scria recenzii ale concertelor pentru o publicație. Cu toate acestea, despre concertul trupei Goodbye to Gravity din acea seară nu a mai scris nimic. Recenziile tragediei s-au răspândit în întreaga lume în timp real, iar impactul acesteia se resimte și acum.

Flavia a avut noroc și a supraviețuit tragediei. Îngerul ei păzitor a fost Claudiu Petre, care a reușit să o scoată din flăcările morții. Cu toate acestea, el a murit ulterior în club. La 8 ani de la tragedie, Flavia a acordat un interviu pentru Mediaflux, dar îi este încă greu să vorbească despre acele momente și vocea îi trădează emoțiile.

Un vis frumos transformat în coșmar

Flavia își amintește cu durere de acea seară de acum 8 ani. Ea s-a întâlnit cu prietenii la Unirii, așa cum obișnuiau să facă înainte de a merge la Colectiv. Erau entuziasmați să meargă la un concert al unor prieteni. Dar ceea ce a urmat a fost un coșmar.

Întrebată cum a trăit acea seară, Flavia a răspuns că a fost un vis frumos care s-a transformat într-un coșmar. Ea remarcă că oamenii ar trebui să învețe să reacționeze la alarmele de incendiu și să nu stea nepăsători. În acea seară, flacăra s-a mărit și totul a luat foc într-un timp foarte scurt. Oamenii au încercat să fugă la ușă, dar era prea târziu. Flavia a fost împinsă în ușa închisă și a fost scoasă afară de prieteni, suferind arsuri grave pe o mare parte din corp.

Recuperarea și sechelele

După tragedie, Flavia a fost spitalizată și a suferit mai multe intervenții chirurgicale la Spitalul de Arși. Apoi, a urmat o perioadă de recuperare în străinătate, care continuă și în prezent. Flavia a avut dificultăți în a-și recupera viața de dinainte, iar mâna stângă încă are sechele grave. Nu a putut reveni la muncă și a avut nevoie de sprijinul prietenilor pentru a-și redobândi încrederea în sine.

Nimic nu s-a schimbat în România

Întrebată despre schimbările care au avut loc în România după tragedie, Flavia afirmă că nu s-a schimbat aproape nimic. Locurile publice, cum ar fi cluburile și restaurantele, nu respectă normele de siguranță și autoritățile nu fac suficiente controale. Spitalele rămân murdare și personalul medical nu învață din tragedii precum cea din Colectiv.

Un apel către autorități

La 8 ani de la tragedie, Flavia transmite un apel autorităților să fie mai atente și să acționeze în interesul poporului. Ea solicită controale mai stricte în cluburi și evenimente publice, dar și construirea unui spital de arși modern. Flavia subliniază importanța transparenței și respectării legii pentru a evita alte tragedii.

Starea de sănătate și lupta cu traumele

Starea de sănătate a Flaviei este încă dificilă, atât fizic, cât și psihic. Ea continuă să aibă coșmaruri și se confruntă cu probleme la mâna stângă. Flavia încearcă să trăiască cu aceste sechele și să găsească fericirea alături de familie și prieteni.

La finalul interviului, Flavia transmite un mesaj puternic, subliniind că viața este scurtă și trebuie trăită cu responsabilitate și recunoștință.

Te-ar putea interesa si: