Banii pentru pensii în bugetul pe 2024: Noi informații de la Marcel Boloș

Banii pentru pensii în bugetul pe 2024: Noi informații de la Marcel Boloș

author
2 minutes, 29 seconds Read

Banii pentru pensii în bugetul pe 2024: Noi informații de la Marcel Boloș

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a dezvăluit recent detalii importante despre bugetul pe anul 2024 și despre banii alocati pentru pensii. Potrivit informațiilor furnizate, bugetul va fi prezentat în Parlament pe 18 decembrie, iar votul final ar urma să aibă loc pe data de 22 decembrie, înainte de Crăciun.

Majorarea pensiilor este asigurată

Unul dintre aspectele cheie ale bugetului pentru anul 2024 se referă la cheltuielile cu pensiile, care vor înregistra o creștere semnificativă. Această majorare va fi determinată atât de indexarea cu rata inflației, cât și de recalcularea veniturilor pensionarilor începând cu luna septembrie a anului viitor. Guvernul a promis că nicio pensie nu va scădea.

Marcel Boloș a declarat că banii necesari pentru ajustarea și recalcularea pensiilor au fost incluși în proiectul de buget pentru anul 2024. Astfel, pensionarii pot avea încredere că vor beneficia de creșteri în conformitate cu inflația și cu modificările veniturilor.

PNL susține pilonul 2 de pensii

Ministrul Finanțelor a subliniat și faptul că Partidul Național Liberal (PNL) este un apărător al pilonului 2 de pensii. Aceasta înseamnă că PNL se opune impozitării progresive sau oricărei forme de impozitare a contribuțiilor la acest fond de pensii. Partidul rămâne alături de toți cei care contribuie la pilonul 2 de pensii și susține importanța acestuia.

Anul 2024 fără creșteri de impozite și taxe

Marcel Boloș a anunțat că anul 2024 va fi un an fără creșteri de impozite și taxe. Acest lucru asigură predictibilitate și stabilitate mediului de afaceri, oferindu-le acestora posibilitatea de a planifica activitățile în avans. Discuțiile privind bugetul s-au concentrat în principal pe elaborarea veniturilor și cheltuielilor.

Măsuri de digitalizare și combaterea fraudei

Referitor la sursele de finanțare, ministrul a menționat că Legea 296 privind măsurile fiscal-bugetare va intra în vigoare. În prezent, Ministerul Finanțelor desfășoară un amplu proces de implementare a măsurilor de digitalizare, inclusiv modulele de combatere a fraudei.

Printre proiectele de digitalizare care vor fi implementate se numără factura electronică începând cu data de 1 ianuarie 2024, precum și introducerea modulului de fraudă pentru casele de marcat fiscale. De asemenea, se vor implementa sisteme informatice pentru e-transport, sigiliul electronic al mărfii și decontul de TVA.

Prin aceste măsuri de digitalizare, Ministerul Finanțelor urmărește să colecteze sume suplimentare la buget, estimându-se că acestea vor depăși miliarde de lei.

Bugetul pe anul 2024 reprezintă o veste bună pentru pensionari, care vor beneficia de majorări în conformitate cu inflația și recalcularea veniturilor. De asemenea, mediul de afaceri va beneficia de stabilitate și predictibilitate prin faptul că nu vor exista creșteri de impozite și taxe. Implementarea măsurilor de digitalizare și combaterea fraudei reprezintă o prioritate pentru Ministerul Finanțelor, în vederea obținerii de venituri suplimentare la buget.

Te-ar putea interesa si: