Wizz Air: Aproape un sfert din flota de aeronave reținută la sol

Wizz Air: Aproape un sfert din flota de aeronave reținută la sol

author
1 minute, 37 seconds Read

Wizz Air: Aproape un sfert din flota de aeronave reținută la sol

Compania aeriană Wizz Air se confruntă cu o problemă majoră în ceea ce privește flota sa de aeronave. Conform informațiilor furnizate de AIRportal.hu, aproape un sfert din flota de 190 de aeronave a companiei va fi reținută la sol.

Cât va dura revizia?

Revizia aeronavelor este necesară ca urmare a unei revizii a motoarelor Pratt & Whitney GTF. Conform ultimului ordin de service emis de producător în data de 3 noiembrie, Wizz Air estimează că va trebui să oprească la sol un total de 45 de aeronave până la finalul exercițiului financiar, adică până la data de 31 martie 2024. Este posibil ca numărul final de aeronave afectate să se mai modifice în viitor.

Planul de măsuri al Wizz Air

Pentru a face față acestei situații și pentru a atenua lipsa de capacitate, Wizz Air a întocmit un plan de măsuri. Acesta include reînnoirea contractelor de închiriere pentru mai multe aeronave A320-200 și A321-200 din generațiile anterioare și încheierea de acorduri cu companiile de leasing în anumite cazuri.

Compensații și soluții

Wizz Air dorește să reducă impactul financiar al acestei situații și a solicitat despăgubiri de la producătorul motoarelor, Pratt & Whitney. În plus, compania aeriană va crește gradul de utilizare a flotei sale existente și se așteaptă ca noile aeronave de la Airbus, care vor sosi în perioada următoare, să contribuie la compensarea deficitului.

Situația este una dificilă pentru Wizz Air, însă compania se străduiește să găsească soluții pentru a minimiza impactul asupra operațiunilor sale. Este important ca pasagerii să fie informați în legătură cu eventualele schimbări sau întârzieri ale zborurilor, iar compania să ia toate măsurile necesare pentru a asigura călătoriile lor în condiții de siguranță și confort.

Te-ar putea interesa si: