Geoană: NATO monitorizează tensiunile din Orientul Mijlociu

Geoană: NATO monitorizează tensiunile din Orientul Mijlociu

author
1 minute, 38 seconds Read

NATO monitorizează tensiunile din Orientul Mijlociu, declară Mircea Geoană

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a anunțat că Alianța Nord-Atlantică monitorizează cu îngrijorare situația din Orientul Mijlociu, în special în Gaza și zonele înconjurătoare. Geoană a subliniat că Israelul are dreptul de a se apăra, dar a menționat și importanța protecției civile în această regiune.

Mircea Geoană discută despre parteneriatul NATO cu Iordania

Mircea Geoană a avut o întâlnire cu Majestatea Sa Regele Abdullah II ibn Al Hussein al Regatului Haşemit al Iordaniei pentru a discuta despre parteneriatul Alianței cu Amman și provocările regionale de securitate. Împreună cu Secretarul General Jens Stoltenberg, aceștia au primit la sediul NATO Regele Abdullah II pentru a discuta despre situația din Orientul Mijlociu și Africa de Nord, inclusiv conflictul din Gaza.

NATO exprimă îngrijorare față de situația din Gaza

Mircea Geoană a subliniat că NATO urmărește îndeaproape evoluțiile din Orientul Mijlociu și este îngrijorată de situația din Gaza și zonele înconjurătoare. Oficialul a reiterat dreptul Israelului de a se apăra, dar a subliniat și importanța protecției civile. Geoană a salutat eforturile pentru furnizarea de ajutor umanitar în Gaza și a subliniat importanța evitării escaladării conflictului în regiune.

Peste 100 de cetățeni români vor fi evacuați din Gaza

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că peste 100 de cetățeni români din Fâșia Gaza și membrii familiilor acestora vor fi evacuați în Egipt. Aceștia au primit permisiunea de a tranzita punctul de trecere a frontierei de la Rafah și vor fi aduși în țară prin intermediul unei curse aeriene speciale. Aceasta este prima grupă de cetățeni români care reușește să părăsească zona după o lună de la începutul crizei de securitate din regiune.

Articolul a fost scris în conformitate cu regulile de optimizare SEO ale Rank Math.

Te-ar putea interesa si: