Vouchere de 1.000 lei pentru porcul de Crăciun! O singură condiție pentru bani.

Vouchere de 1.000 lei pentru porcul de Crăciun! O singură condiție pentru bani.

author
1 minute, 42 seconds Read

Vouchere de 1.000 lei pentru porcul de Crăciun! O singură condiție pentru bani.

În această iarnă, românii ar putea primi vouchere în valoare de 1.000 de lei pentru achiziționarea porcului de Crăciun. Această inițiativă vine în sprijinul micilor crescători de porci din România, care se confruntă cu restricții impuse pentru lichidarea focarelor de pestă porcină africană.

Ministrul Agriculturii anunță modificarea Ordinului ANSVSA

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a convocat conducerea Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) și a decis ca în perioada sărbătorilor de iarnă, porcii crescuți în gospodăria țărănească și în gospodăriile populației să poată fi valorizați de către persoanele fizice. Astfel, se va modifica Ordinul emis inițial de ANSVSA. Deocamdată nu s-a menționat nimic despre vouchere.

Inițiativa legislativă prevede acordarea vouchere de 1.000 lei

O nouă inițiativă legislativă propune acordarea de vouchere în valoare de 1.000 de lei celor care sunt nevoiți să renunțe la creșterea porcilor din cauza pestei porcine. Aceste vouchere ar urma să fie emise de ANSVSA și vor fi destinate micilor crescători afectați de restricțiile impuse pentru lichidarea focarelor de pestă porcină africană.

Vânzarea porcilor nu este interzisă în totalitate

Aplicarea Legii Porcului a adus cu sine o serie de norme care interzic în totalitate vânzarea porcilor crescuți în gospodăriile țărănești și comercializarea cărnii provenite de la aceștia. Cu toate acestea, normele au suferit modificări și acum proprietarii de porci crescuți în gospodărie pot crește animalele exclusiv pentru îngrășare și sacrificare pentru consum familial. Este necesară înregistrarea animalelor la Primărie, în Registrul Agricol.

Noi restricții pentru transportul porcilor

Transportul porcinelor vii este permis doar cu mijloace de transport înregistrate și autorizate sanitar-veterinar conform prevederilor legale. De asemenea, mijloacele de transport trebuie să fie curățate și dezinfectate după fiecare descărcare de animale, indiferent dacă este vorba despre un abator sau o exploatație de animale.

Te-ar putea interesa si: