Prognoza meteo în zilele următoare.

Prognoza meteo în zilele următoare.

author
2 minutes, 11 seconds Read

Prognoza meteo în zilele următoare

După ciclonul care a făcut ravagii pe litoralul românesc, toate lumea se întreabă la ce să ne așteptăm pentru finalul lunii noiembrie. Florinela Georgescu, director prognoză ANM, a explicat la ce ar trebui să se aștepte românii în perioada următoare de la vreme.

Schimbări bruște la două-trei zile

„În următoarea perioadă, cel puțin săptămâna viitoare, aș spune că și cealaltă săptămână, până la sfârșitul acestei luni, cel puțin, va fi o vreme foarte schimbătoare, cu modificări o dată la două trei zile. Vom avea episoade cu precipitații, la munte mai ale lapoviță și ninsoare dincolo de 1400 m. În zonele deluroase, precipitații mixte, iar la câmpie probabil că vor domina totuși ploile”, a spus Florinela Georgescu, director prognoză ANM.

Marți seară și miercuri vor urma precipitații în toată țara

Potrivit acesteia, ciclonul din Marea Neagră s-a îndepărtat. Marți seară, miercuri, vor urma iarăși precipitații în toată țara. De asemenea, se așteaptă o scădere a temperaturii după ce mâine ne bucurăm de 18 grade Celsius în Sud. Maxima zilei de miercuri va fi de 10 grade Celsius.

Furtună tropicală pe litoral

În weekendul trecut, litoralul românesc a fost lovit de o furtună de cod roșu, cea mai puternică înregistrată vreodată la malul mării. De la nord la sud, litoralul a fost complet răvășit. Orașul Constanța a fost cel mai grav afectat, unde ciclonul a lovit cu toată forța. Copaci cu rădăcini de doi metri au fost smulși din pământ, zeci de clădiri au rămas fără acoperișuri, iar un bloc chiar și fără tavanul de la ultimul etaj. Bărci și veliere din portul Tomis au fost înghițite de ape.

Centralele nucleare și ciclonul Frederico

Unitatea 1 a Centralei nucleare de la Cernavodă s-a deconectat automat și a repornit după aproximativ 20 de ore. Ciclonul Frederico este cea mai puternică furtună care a lovit litoralul românesc vreodată. Vântul a suflat cu peste 120 de kilometri pe oră, a plouat torențial și s-au format valuri de 8-9 metri la mal, înălțimea unei clădiri cu două etaje.

Aceasta este prognoza meteo pentru următoarele zile, cu schimbări bruște și precipitații în toată țara. Autoritățile recomandă cetățenilor să fie precauți și să se informeze constant despre starea vremii pentru a se putea adapta în mod corespunzător.

Te-ar putea interesa si: