Închiderea a două șosele din România începând de luni, conform CNAIR.

Închiderea a două șosele din România începând de luni, conform CNAIR.

author
2 minutes, 22 seconds Read

Închiderea a două șosele din România începând de luni, conform CNAIR

CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere) a anunțat că două șosele din România, respectiv Transfăgărășan și Transalpina, se vor închide începând de luni. Aceasta va fi ultimul weekend din acest an în care turiștii vor putea traversa Munții Carpați pe aceste drumuri spectaculoase.

Record absolut: Închiderea Transfăgărășanului și Transalpinei în noiembrie

Cele două șosele care se închid de luni sunt cele de mare altitudine din România. Este un record absolut faptul că în acest final de săptămână ele pot fi încă circulate, dat fiind faptul că niciodată înainte nu s-a mai circulat pe aceste drumuri în luna noiembrie. Temperaturile record din acest an au permis deschiderea șoselelor până acum, dar din cauza condițiilor meteorologice extreme care pot apărea la altitudine mare, autoritățile au decis să închidă aceste drumuri pentru siguranța participanților la trafic.

Recomandări pentru turiști: Echipați-vă pentru iarnă

Pentru cei care doresc să profite de ultimele zile în care circulația rămâne deschisă, drumarii recomandă să fie pregătiți pentru orice condiții meteorologice. Vântul puternic, ceața densă, lapovița sau chiar ninsorile temporare pot apărea în orice moment. Este important ca atât turiștii, cât și mașinile să fie echipate corespunzător pentru iarnă.

Sectoarele de drum închise începând de luni

CNAIR a anunțat că începând de luni, de la ora 08:00, circulația rutieră va fi interzisă pe următoarele sectoare de drum:
– DN 7C (Transfăgărășan) între Piscu Negru și Cabana Bâlea Cascadă (km 104+000 – 130+800)
– DN 67C (Transalpina) între Rânca și Obârșia Lotrului (km 34+800 – km 59+800)

Avertizare pentru circulația la altitudini mari

Autoritățile avertizează că circulația pe aceste drumuri montane poate fi periculoasă din cauza variațiilor de temperatură și a fenomenelor meteorologice imprevizibile. Schimbările rapide ale condițiilor meteorologice pot pune în pericol siguranța celor care tranzitează aceste șosele. Turiștii sunt sfătuiți să fie prudenți și să ia în calcul condițiile meteo care se pot schimba rapid la munte.

Recomandări pentru turiști în ultimul weekend deschis

În acest ultim weekend deschis, turiștii mai pot urca la 2.000 de metri altitudine pe tronsoanele Rânca – Obârșia Lotrului și Piscul Negru – Bâlea Lac – Bâlea Cascadă. Cu toate acestea, este important să circule cu prudență pe serpentine și să fie atenți la condițiile meteo care se pot schimba rapid. De asemenea, oamenii sunt sfătuiți să nu oprească pe Transfăgărășan dacă întâlnesc urși pe marginea carosabilului sau chiar pe șosea.

Te-ar putea interesa si: