Venirea „astronauților antici” Ra și Huang-Di în urmă cu mii de ani: ghidarea egiptenilor și chinezilor?
Susținătorii teoriei astronauților antici susțin adesea că oamenii sunt fie descendenți, fie creații ale ființelor care au aterizat pe Pământ cu mii de ani în urmă. Cea mai populară teorie este că majoritatea cunoștințelor umane, religia și cultura au venit de la vizitatorii extratereștri în vremuri străvechi. Însă, ideea că astronauții antici au existat nu este luată în serios de majoritatea istoricilor.
RA, REGELE EGIPTULUI
P’tah (Zeii Cerului care au venit pe Pământ de pe Discul Ceresc) l-au instalat ca prim conducător divin al Egiptului pe propriul său fiu, RA. Cunoscut odată ca Atum, el este probabil cel mai important dintre zeii egipteni, navigând pe cer cu „barca sa solară”. Legenda spune că omenirea s-a format din lacrimile lui RA.
Legendele egiptene antice vorbesc despre Tep Zepi; aceasta este descrisă ca o epocă în care „zeii cerului” au coborât pe Pământ și au ridicat pământul din noroi și apă. Se presupune că au zburat prin aer în „bărci zburătoare” și au adus omului legi și înțelepciune printr-o linie regală de faraoni.
Se credea că RA călătorea pe două bărci solare numite Mandjet (Barca Milioanelor de Ani) sau barca dimineții, și Mesektet sau barca serii. Aceste bărci îl duceau în călătoria sa prin cer și prin Duat – cele 12 ore ale nopții, care reprezentau, de asemenea, lumea subterană a Egiptului.
Mulți zei au încercat să-l imite pe RA, adăugând numele lui la al lor pentru un plus de glorie. Cel mai notabil dintre acestea a fost Amun-Ra. RA este singurul zeu, în afară de Osiris, despre care se spune că nu era pe Pământ.
HUANG-DI, FIUL RAIULUI
Huang-Di (2697-2598 î.Hr.) este considerat a fi primul împărat al Chinei și strămoșul tuturor chinezilor. Huang Di, sau Împăratul Galben, este denumit „Originatorul culturii chineze”, iar toți oamenii din rasa chineză se consideră descendenți ai lui Yan Di și Huang Di. Potrivit multor surse, el a fost unul dintre legendarii „trei Suverani și cinci împărați”. Savanții chinezi au argumentat dacă Huang-Di a fost „real” sau „mitic”. În funcție de sursa pe care o folosiți, el a fost descris ca un rege-zeu, un rege mitic, un rege adevărat, un rege asemănător unui zeu, un „fiu al cerului” sau o jumătate de zeu. Unii sugerează că el ar fi fost real, dar nu uman.
Potrivit legendei, înainte de nașterea lui Huang-Di a existat „o strălucire de la marea stea Chi și de la Constelația Ursa Mare”. Concepția sa a fost marcată de un „tunet într-o zi senină pe cer”. Huang-Di începe apoi unificarea Chinei și este, de asemenea, creditat ca fiind un erou cultural, care a adus medicina tradițională chineză (inclusiv acupunctura) în țară. Soția lui i-a învățat pe chinezi să facă mătase. După ce a trăit și a domnit peste 100 de ani, se spune că Huang-Di și-a pregătit „întoarcerea în cer”. Apoi un dragon „a coborât din cer și l-a luat pe Huang-Di”. Unele surse spun că nu a murit atunci, ci a trăit încă 200 de ani în stelele Syuan Yuan (Constelația Leului).
Se spune că Huang-Di ar fi, de asemenea, autorul unei cărți numită „Bai Ze Tu” care descrie 11520 de tipuri de „schimbători de forme, monștri, spirite, ființe” din Univers. Această carte este considerată pierdută. Unele surse îl citează, de asemenea, pe Huang-Di că l-a instruit pe Lao Tzu, inițiatorul taoismului.
Povestirile antice despre Huang-Di se referă la el ca un inventator de dispozitive mecanice ciudate. O mașină numită „carul îndreptat spre sud” l-a ajutat să câștige diferite bătălii. Un alt dispozitiv ciudat pe care se presupune că l-a inventat Huang-Di este descris drept un „trepied”. Acest „trepied” avea 4 metri înălțime, cu 100 de energii care i-au umplut interiorul și scotea „zgomote ciudate”. Potrivit legendei, acest trepied a fost instalat pe un minte și trebuia îndreptat către steaua Syuan Yuan (cea mai strălucitoare stea din această constelație este Regulus). Aceasta este și steaua din care se spune că provenea Huang-Di. Se pare că acest „trepied” putea, de asemenea, să stocheze date și să înregistreze viața și timpii lui Huang-Di. „Dragonul” lui Huang-Di nu este descris ca o creatură mitologică, ci ca un dispozitiv de a urca la „sori”, adică un mijloc de transport cosmic și vechi de peste 3.000 de ani.
Lucrările despre viața lui Huang-Di afirmau că dragonul numit „Changhuan” putea acoperi o distanță extremă într-o singură zi și că orice om care îl călărea putea ajunge la vârsta de 2.000 de ani – un concept în concordanță cu teoria relativităţii timpului a lui Einstein.
Ce se poate extrage din aceste informații? Că chinezii antici ar fi putut fi şi ei ajutați de așa-numiții astronauți antici…