Tarifele RCA vor crește, conform estimării Consiliului Concurenței.

Tarifele RCA vor crește, conform estimării Consiliului Concurenței.

author
1 minute, 46 seconds Read

Tarifele RCA vor crește, conform estimării Consiliului Concurenței

Tarifele asigurărilor RCA vor crește începând cu anul viitor, potrivit unei analize realizate de Consiliul Concurenței. Această creștere vine ca o nouă lovitură pentru șoferi, care se confruntă deja cu falimentul City Insurance și Euroins.

Cresc tarifele RCA din 2024

Potrivit analizei efectuate de Consiliul Concurenței, prețurile asigurărilor RCA ar putea crește începând cu anul 2024. Documentul evidențiază faptul că această scumpire ar putea fi rezultatul unui dezechilibru între cerere și ofertă.

Consecințele dezechilibrului cerere-ofertă

Situația creată de dezechilibrul cerere-ofertă ar putea duce fie la o creștere a tarifelor RCA, fie la o scădere a cererii din cauza contextului economic și geopolitic actual. Aceste probleme sunt rezultatul modului în care funcționează și este reglementată industria de asigurări în România.

Intervenția Consiliului Concurenței

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, a declarat că instituția pe care o conduce este singura care poate interveni pe piața asigurărilor RCA pentru a asigura un echilibru între cerere și ofertă. Chirițoiu a subliniat faptul că sunt necesare soluții care să permită funcționarea normală a pieței în conformitate cu standardele Uniunii Europene.

Creșterea constantă a prețurilor RCA

Prețurile asigurărilor RCA au crescut constant în ultima perioadă, mai ales după falimentele răsunătoare ale City Insurance în 2021 și Euroins la începutul acestui an. Până la finalul acestui an, tarifele RCA au fost plafonate la nivelul stabilit de asiguratori.

Asiguratori RCA pe piața din România

Pe piața din România, există mai mulți asiguratori care oferă asigurări RCA. Printre aceștia se numără Allianz-Ţiriac Asigurări SA, Asigurarea Românească – Asirom Vienna Insurance Group SA, AXERIA IARD SA Lyon, ERGO ASIGURARI SA, Grawe Romania Asigurare SA, Generali Romania Asigurare Reasigurare SA, GOTHAER ASIGURARI REASIGURARI, Groupama Asigurări SA, HD Insurance LTD Nicosia, Omniasig Vienna Insurance Group SA și UNIQA ASIGURARI SA RA.

Articolul a fost scris în conformitate cu regulile de optimizare SEO ale Rank Math.

Te-ar putea interesa si: