USR iese în evidență: Fiica intră în politică după "scandalul Lasconi"

USR iese în evidență: Fiica intră în politică după „scandalul Lasconi”

author
2 minutes, 21 seconds Read

USR iese în evidență: Fiica intră în politică după „scandalul Lasconi”

Partidul Uniunea Salvați România (USR) a atras atenția publicului în urma recentului „scandal Lasconi”. După retragerea de pe listă la europarlamentare a Elenei Lasconi, fostă membră USR, fiica acesteia, Oana Lasconi, a anunțat că se pregătește să intre în politică. Această veste vine în contextul începerii epurărilor din partid.

Oana Lasconi intră în politică

Oana Lasconi, în vârstă de 31 de ani și necunoscută publicului până acum, a devenit cunoscută în ultimele zile datorită criticilor aduse mamei sale pentru susținerea Familiei Tradiționale și votul „Da” exprimat la referendumul inițiat de Coalitia pentru Familie. În schimb, Oana Lasconi este o susținătoare activă a drepturilor LGBTQ+ și o critică a capitalismului. Desi nu are nicio calificare și nu a terminat nicio facultate, Oana consideră că este potrivită pentru a intra în politică. Aceasta s-a descris pe Instagram ca fiind o „sustinatoare a drepturilor LGBTQ+, anticapitalista transilvăneană, socialistă, veterană a gaming-ului, cântăreață amatoare și scriitor în devenire”. Mama sa, Elena Lasconi, a fost nevoită să se retragă din partid.

Relația dintre Elena Lasconi și fiica sa

Relația dintre Elena Lasconi și fiica sa nu a fost niciodată una apropiată. Oana a fost crescută mai mult de bunicii săi, deoarece Elena s-a căsătorit și a divorțat înainte ca Oana să împlinească 2 ani. Elena Lasconi și-a făcut o carieră în televiziune după divorț, iar relația cu fiica sa a fost afectată de distanța fizică și de absența mamei în viața ei.

USR iese din anonimat

Situația conflictuală din cadrul USR este departe de a se fi stins. Marți, viceprimarul de la Sectorul 6, Alexandru Gâdiuţă, a fost exclus din partid după acuzațiile că ar fi facilitat angajarea unor colegi de partid în instituțiile din subordine, iar una dintre aceste instituții ar fi încheiat contracte cu firma unui membru al filialei USR Sector 6. USR a transmis că angajații partidului au obligația de a promova valorile și principiile USR și de a acționa în conformitate cu acestea în instituțiile publice.

Reacția lui Alexandru Gâdiuţă

Înaintea excluderii sale din partid, Alexandru Gâdiuţă a postat pe Facebook motivele pentru care crede că va fi exclus. El a negat acuzațiile aduse și a afirmat că nu a facilitat angajări sau contracte ilegale. Gâdiuţă a subliniat că nici măcar nu avea atribuții în acest sens și a menționat și aspecte personale care i-au fost reproșate, cum ar fi organizarea nunții sale într-un moment în care evenimentele erau interzise din cauza pandemiei de COVID-19.

Articolul a fost scris în conformitate cu regulile de optimizare SEO ale Rank Math.

Te-ar putea interesa si: