Semnele misterioase de pe Piatra Inga - Mesaj cosmic?

Semnele misterioase de pe Piatra Inga – Mesaj cosmic?

author
4 minutes, 17 seconds Read

Semnele misterioase de pe Piatra Inga – Mesaj cosmic?

Piatra Inga reprezintă unul dintre cele mai mari mistere ale arheologiei, datorită unei scrieri indescifrabile conținute în această structură. Unii cercetători independenți au sugerat că ar putea fi un posibil „mesaj din spațiul cosmic”, din păcate neînțeles până acum.

Descoperirea uluitoare a Pietrei Inga

Aflată în mijlocul apelor râului brazilian Inga, misterioasa piatră Inga din Paraiba (Brazilia) este o comoară arheologică care și astăzi continuă să stârnească multe controverse. Pe ea există simboluri geometrice ciudate, neidentificate, de formă și dimensiune variabile, care se pare că au fost gravate pe stratul său exterior. Deși mulți experți au speculat cu privire la originile și semnificația acestor simboluri, până acum nu a fost posibil să se dovedească 100% că oricare dintre aceste teorii reprezintă realitatea. Este un mesaj de la strămoșii noștri pentru generațiile viitoare? A existat o civilizație necunoscută astăzi care să posede o tehnologie străveche uitată cu milenii în urmă? Ce înseamnă cu adevărat aceste simboluri, cine le-a sculptat în peretele de stâncă și de ce?

Simboluri și semnificații

Datând de cel puțin 6.000 de ani în urmă, Piatra Inga este o minune arheologică. În împrejurimile Pietrei Inga se află și alte pietre, pe lângă peșteri, și care au și gravuri pe suprafața lor. Cu toate acestea, ele nu ating același nivel de complexitate ca piatra Inga. Arheologul și cercetătorul Gabriele Baraldi a dat peste una dintre aceste peșteri din zona Inga în 1988: după această descoperire, au mai fost găsite mai multe asemănătoare. În total, Baraldi a examinat până la 497 de simboluri de pe pereții acestor peșteri. Majoritatea gravurilor de la Inga au un sens ascuns, deși unele dintre ele reprezintă, fără îndoială, elemente cerești, observându-se două care sunt practic identice cu galaxia noastră, Calea Lactee și cu constelația Orion. Alte petroglife au fost interpretate ca animale, fructe, arme, figuri umane, avioane sau păsări antice (sau imaginare).

Teorii și interpretări

Părintele Ignatius Rolim, profesor de greacă, latină și teologie, a declarat că simbolurile de pe Piatra Inga sunt similare cu cele din gravurile feniciene antice. De fapt, Rolim a fost unul dintre primii care au propus această teorie. Alți cercetători au observat că simbolurile ar putea fi legate de rune antice și au confirmat asemănările lor în complexitate și aranjare liniară cu un posibil pasaj al unor scrieri religioase. Un alt cercetător de origine austriacă, Ludwig Schwennhagen, a studiat istoria Braziliei, descoperind legături importante între apariția simbolurilor Inga, nu numai cu scrierea feniciană, dar și cu cea demotică (cel mai frecvent legată de scrierile documentare) din Egiptul antic.

Au existat chiar și cercetători care au găsit o asemănare notabilă între gravurile Inga și arta aborigenă găsită pe Insula Paștelui. Unii istorici antici s-au angajat în sarcina de a studia mai îndeaproape fiecare dintre simboluri, cum ar fi autorul și cercetătorul Roberto Salgado de Carvalho. Potrivit acestui expert, cercurile concentrice care apar gravate pe Piatra Inga ar putea avea o relație cu simbolurile falice, în timp ce formele spiralate ar putea însemna călătorii sau deplasări transcosmologice. În acest sens, o formulă străveche gravată pe Piatra Inga putea fi folosită pentru a accesa o ușă către lumea supranaturală.

Mesajul pietrei

Alți cercetători au ridicat posibilitatea ca aceste gravuri antice să fi fost un avertisment pentru civilizațiile viitoare cu privire la apropierea (sau poate recenta depășire) a unui dezastru global, prin care oamenii vremii și-ar fi păstrat pentru scurt timp tehnologia provenind dintr-o civilizație anterioară. Deoarece până în prezent nu există nicio dovadă istorică care să lege reprezentarea stelelor și constelațiilor cu nativii brazilieni din acel timp, este posibil ca artiștii care au creat gravurile să fi făcut parte dintr-o civilizație nomadă sau un grup uman care a vizitat temporar regiunea.

A fost luată în considerare și o teorie populară a contactului cu extratereştri, întrucât simbolurile Inga sunt atât de diferite de restul celor găsite până acum în zonă, propunându-se chiar posibilitatea ca o navă spațială să fi aterizat în zona Inga în vremuri străvechi, simbolurile fiind desenate chiar de vizitatorii extratereștri pe pereții de stâncă. Mai sunt și alții, precum Gilvan de Brito, autorul cărții „Călătorie către necunoscut”, care propune teoria ce echivalează simbolurile Pietrei Inga cu formule sau ecuații matematice antice care ar explica energia cuantică sau distanța parcursă în călătoriile între diferite corpuri cerești, cum ar fi Pământul și Luna.

Concluzie

În orice caz, indiferent de teorie, nu există nicio îndoială că gravurile Pietrei Inga au avut o anumită semnificație cu adevărat specială pentru cineva. Dar, despre ce era vorba? Și în ce măsură este relevant pentru noi astăzi?

Te-ar putea interesa si: