Bursă de 3.300 lei pentru elevii merituoși în liceu.

Bursă de 3.300 lei pentru elevii merituoși în liceu.

author
1 minute, 56 seconds Read

Bursă de 3.300 lei pentru elevii merituoși în liceu

Începând cu anul universitar curent, elevii merituoși din liceu vor beneficia de o bursă în valoare de 3.300 de lei. Această măsură a fost introdusă pentru a recunoaște și recompensa performanțele deosebite ale elevilor la olimpiadele școlare internaționale.

Bursă de 3.300 de lei de la stat. Bani din fondul de rezervă

Aceste burse vor fi acordate de stat și vor fi plătite lunar, în funcție de locul obținut la competiția din anul școlar anterior. Cuantumul burselor variază între 1.650 și 3.300 de lei, în funcție de locul ocupat la competiție.

Noile reguli privind acordarea burselor

Noul cadru legislativ privind acordarea burselor pentru elevii merituoși în liceu a intrat în vigoare pe 10 octombrie. Cu toate acestea, majoritatea universităților încă nu și-au definitivat metodologiile interne de acordare a burselor pentru studenți în acest an universitar. Este posibil ca acest proces să dureze încă câteva săptămâni, conform informațiilor Edupedu.ro.

Finanțare din fondul de rezervă al Guvernului

Pentru a asigura fondurile necesare acordării burselor, Ministerul Educației va primi bani din fondul de rezervă al Guvernului. Aceasta va permite plățile salariilor profesorilor în mod obișnuit și va contribui la creșterea sumelor acordate pentru bursele de excelență olimpică/internațională.

Universitățile trebuie să se adapteze noilor reglementări

Universitățile vor trebui să-și adapteze metodologiile interne de acordare a burselor pentru studenți pe noile reglementări. Acestea pot alege să aloce bani pe metodologiile vechi până când vor fi finalizate noile metodologii. Cu toate acestea, nu există garanția că studenții vor primi și bursele acordate pe noile reguli.

Sumele și modalitatea de acordare a burselor

Potrivit noului cadru legislativ, sumele pentru bursele de excelență olimpică/internațională sunt următoarele:

– 3.300 de lei pentru premiul I

– 2.475 de lei pentru premiul II

– 1.650 de lei pentru premiul III

Pentru bursele de performanță și cele sociale, sumele încă nu au fost stabilite și urmează să fie definite intern de către universități.

Această măsură a fost luată pentru a stimula performanța academică și pentru a-i motiva pe elevii merituoși să continue să se dezvolte și să obțină rezultate remarcabile la nivel național și internațional.

Te-ar putea interesa si: