Săptămâna protestelor în România: Grevă generală din 27 noiembrie?

Săptămâna protestelor în România: Grevă generală din 27 noiembrie?

author
1 minute, 54 seconds Read

Săptămâna protestelor în România: Grevă generală din 27 noiembrie?

Săptămâna aceasta a fost marcată de numeroase proteste în România, iar acum se anunță o posibilă grevă generală începând cu data de 27 noiembrie. După ce funcționarii de la Casele Județene de Pensii din Buzău și Timiș au declanșat greve în semn de protest față de condițiile de muncă și salarizare, acum este rândul membrilor din Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii să amenințe cu întreruperea activității.

Grevă și la ministerul Muncii

Angajații din Ministerul Muncii cer condiții de muncă mai bune și o remunerație pe măsura efortului depus. Dacă solicitările lor nu vor fi soluționate, aceștia intenționează să intre în grevă generală începând cu data de 27 noiembrie. Ca formă de avertisment, membrii sindicatelor vor întrerupe activitatea pentru două ore în data de 22 noiembrie.

Clasa politică, indiferentă la solicitările Federației Sindicatelor din Ministerul Muncii

Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii atrage atenția că au fost aduse în atenția clasei politice numeroase probleme, însă acestea au rămas nesoluționate. În absența unor soluții imediate, sindicatele amenință cu declanșarea unei greve generale pe data de 27 noiembrie. Aceasta ar însemna întreruperea activității în toate instituțiile lor pe termen nelimitat.

Revendicările sindicatelor din Ministerul Muncii sunt similare cu cele ale funcționarilor de la Casa Județeană de Pensii din Buzău și Timiș. Acestea cer salarii egale cu angajații din alte instituții ale statului și reclamă lipsa personalului și volumul mare de muncă.

Este important de menționat că această grevă vine la doar câteva zile după ce funcționarii de la Casa Județeană de Pensii din Buzău și Timiș au declanșat proteste similare. De asemenea, este și aproape șase luni de la greva generală declanșată de angajații din sistemul de învățământ.

Este de așteptat ca autoritățile să ia în considerare solicitările sindicatelor și să găsească soluții pentru problemele ridicate. În caz contrar, România se poate confrunta cu o nouă perioadă de turbulențe sociale și întreruperi ale activității în diverse instituții publice.

Te-ar putea interesa si: