"Piedone demisionează din funcția de președinte executiv al PUSL. Motivele din spatele deciziei primarului"

„Piedone demisionează din funcția de președinte executiv al PUSL. Motivele din spatele deciziei primarului”

author
2 minutes, 10 seconds Read

Piedone demisionează din funcția de președinte executiv al PUSL

Primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a demisionat din funcția de președinte executiv al Partidului Umanist Social Liberal (PUSL). Această decizie a fost anunțată pe grupurile interne ale partidului, unde Piedone a explicat motivele din spatele demisiei sale.

S-a rupt lanțul de iubire în PUSL

Cristian Popescu Piedone a justificat demisia sa prin existența unor neînțelegeri privind direcția pe care ar trebui să o urmeze partidul. Cu toate acestea, el a menționat că va rămâne membru al PUSL până la încheierea mandatului său de primar al Sectorului 5.

Povestea politică a lui Cristian Popescu Piedone

Cristian Popescu Piedone a fost ales președinte executiv al PUSL pe 3 iulie 2023. Înainte de asta, el a petrecut un an în închisoare pentru abuz în serviciu în dosarul Colectiv, fiind eliberat pe 21 iunie. Dosarul Colectiv se referă la tragedia din 2015, când 65 de oameni și-au pierdut viața într-un incendiu produs în clubul Colectiv. Piedone a beneficiat de o cale extraordinară de atac și a fost eliberat din închisoare.

După eliberare, Piedone a devenit președinte executiv al PUSL. Partidul a anunțat că va candida cu liste proprii la alegerile următoare și că își propune să promoveze valorile umaniste și politica publică bazată pe aceste valori. Cu toate acestea, pare că acum tendințele s-au schimbat.

Piedone rămâne membru al PUSL, dar caută alte opțiuni

Pe parcursul carierei politice, Cristian Popescu Piedone a activat și în alte partide precum PSD, UNPR și PC (predecesorii umaniștilor). În septembrie 2011, el a demisionat din PC.

Surse politice au dezvăluit că Piedone ar fi în discuții avansate cu alte partide cărora ar dori să li se alăture. Printre acestea se numără și PSD, unde fiul său, Vlad Popescu, este deja deputat pe listele partidului. Există zvonuri că Vlad Popescu ar putea candida pentru alegerile europarlamentare pe listele PSD.

De asemenea, partidul AUR a lăsat ușa deschisă pentru primarul sectorului 5, existând discuții în acest sens. Cu alegerile locale apropiindu-se, o eventuală alăturare a lui Piedone la un alt partid ar putea reprezenta o oportunitate majoră pentru partidul respectiv.

În concluzie, demisia lui Cristian Popescu Piedone din funcția de președinte executiv al PUSL și căutarea unor noi opțiuni politice indică faptul că scena politică se pregătește pentru schimbări importante. Rămâne de văzut la ce partid se va alătura Piedone și cum va afecta această decizie peisajul politic în viitorul apropiat.

Te-ar putea interesa si: