Români evacuați din Gaza. MAE confirmă mutarea în Egipt.

Români evacuați din Gaza. MAE confirmă mutarea în Egipt.

author
1 minute, 32 seconds Read

Români evacuați din Gaza

Un grup de 17 cetăţeni români şi familiile acestora, aflaţi în Fâşia Gaza, au fost evacuaţi noaptea trecută în Egipt, anunță Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Eforturile complexe ale Celulei de Criză Interinstituţionale

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că, marţi, 14 noiembrie 2023, în urma eforturilor complexe ale Celulei de Criză Interinstituţionale, prin intermediul Ambasadei României la Cairo şi al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah, un număr de 17 persoane, cetăţeni români şi membri de familie ai acestora, au ieşit din Fâşia Gaza prin punctul de frontieră Rafah (Republica Arabă Egipt) şi se află pe teritoriul egiptean, în drum spre Cairo.

Evacuarea cetățenilor români

Cei 17 cetăţeni români şi familiile acestora au fost preluaţi din punctul de trecere a frontierei Rafah de către o echipă din cadrul Unităţii de Reacţie Rapidă a Celulei de Criză MAE şi reprezentanţi ai Ambasadei României în R.A. Egipt, urmând a fi însoţiţi până la Cairo de o altă echipă mobilă a Celulei de Criză MAE.

Întoarcerea în România

„Cetăţenii evacuaţi urmează să ajungă în România în perioada următoare”, transmite MAE, conform News.ro. Potrivit sursei citate, până la acest moment, 220 de cetăţeni români şi membri de familie evacuaţi din Fâşia Gaza au ajuns în România.

Continuarea dialogului cu autoritățile israeliene și egiptene

Instituţia continuă dialogul cu autorităţile israeliene şi egiptene în vederea facilitării evacuării şi a celorlalţi cetăţeni, în funcţie de evoluţiile din teren şi de acordul părţilor implicate. MAE rămâne implicat în asigurarea siguranței și bunăstării cetățenilor români aflați în zonele afectate de conflict.

Te-ar putea interesa si: