Lucrările de pe Podul Grant: Neterminate, dar amendate!

Lucrările de pe Podul Grant: Neterminate, dar amendate!

author
1 minute, 34 seconds Read

Lucrările de pe Podul Grant: Neterminate, dar amendate!

Lucrările de pe Podul Grant au fost verificate de Garda de Mediu

Nici bine nu au început lucrările de pe Podul Grant, că au și fost constatate grave abateri. Este vorba despre normele de mediu care trebuiau respectate de societatea care execută lucrările pe pod.

Comisarii Comisariatului Municipiului Bucureşti al Gărzii Naţionale de Mediu s-au deplasat la zona de lucru a şantierului podul Grant, unde au constatat că era în plină desfăşurare demolarea cuvei de tramvai prin mărunţirea cu ajutorul unei foarfece mecanizate.

Aceste operațiuni se desfășurau fără a se efectua operaţii de umectare a materialului rezultat din mărunţirea acestei cuve. În paralel, alte echipe de muncitori desfășurau activități de piconare a grinzilor de rost ale suprastructurii podului în zona denumită „breteaua E”, alții frezau stratul de asfalt pe sensul dinspre Crângași-Turda a podului. Toate aceste activități reprezentau o potențială sursă de poluare a aerului cu pulberi aflate în suspensie, formând adevărați nori de praf, transmite Garda de Mediu.

Comisarii GNM au verificat întreg amplasamentul şi au putut constata că niciuna din zonele de lucru ale şantierului nu sunt măturate, curățate sau umectate.

Sancțiunile aplicate constructorului

Pentru că societatea nu a luat măsuri pentru evitarea, eliminarea sau reducerea impactului asupra aerului înconjurător și a mediului ca întreg, aceasta a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 15.000 lei.

De asemenea, au fost impuse operatorului măsura permanentă de a respecta procedurile și prevederile legale privind prevenirea sau reducerea impactului asupra aerului înconjurător și a mediului ca întreg.

În plus, comisarii Gărzii de Mediu au impus ca măsură montarea de plase de protecţie în aliniamentul tronsonului de lucru Crângași-Turda cu termen 10.11.2023.

Te-ar putea interesa si: