Klaus și Carmen Iohannis într-un safari inedit în Kenya | GALERIE FOTO

Klaus și Carmen Iohannis într-un safari inedit în Kenya | GALERIE FOTO

author
2 minutes, 19 seconds Read

Klaus și Carmen Iohannis într-un safari inedit în Kenya

Într-o vizită oficială în Kenya, președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen Iohannis, au avut parte de o experiență inedită. Cei doi au mers într-un safari în Parcul Național Nairobi, unde au avut ocazia să admire flora și fauna specifică acestei regiuni africane.

Președintele și soția sa în Parcul Național Nairobi

Klaus și Carmen Iohannis au fost însoțiți în această aventură de ministrul pentru protejarea naturii din Republica Kenya, Alfred Nganga Mutua. Aceștia au fost primiți de secretarul de cabinet al Ministerului Turismului și Faunei Sălbatice, Hon. Dr. Alfred Mutua, și de directorul general al Kenya Wildlife Service, Dr. Erustus Kanga.

În imagini, se poate observa cum șeful statului și soția sa se află într-un vehicul de teren și ascultă cu atenție informațiile despre parc. Cei doi sunt zâmbitori și relaxați, îmbrăcați în haine lejere și purtând ochelari de soare.

A doua zi a vizitei în Kenya

Chiar dacă a doua zi a vizitei nu avea nimic programat, Administrația Prezidențială a transmis un comunicat oficial despre vizita cuplului prezidențial în Parcul Național Nairobi. Aceasta face parte dintr-o serie de vizite pe care președintele Iohannis le-a efectuat în diverse locații pentru a promova cooperarea în domeniul protecției mediului și al limitării schimbărilor climatice.

În comunicatul oficial, Administrația Prezidențială subliniază importanța Kenya în ceea ce privește protecția mediului, menționând că țara africană a fost gazda unor importante evenimente internaționale în acest domeniu. De asemenea, se subliniază interesul deosebit al președintelui Klaus Iohannis pentru conservarea naturii și protecția mediului.

Programul președintelui a fost completat cu o întâlnire cu ministrul pentru protejarea naturii din Republica Kenya, Alfred Nganga Mutua, și cu Directorul General al Kenya Wildlife Service, Erustus Kanga, în cadrul vizitei la Parcul Național Nairobi. Această vizită a oferit oportunitatea de a discuta despre importanța conservării naturii și a protejării vieții sălbatice.

Cooperarea în domeniul limitării schimbărilor climatice și al protecției mediului reprezintă o temă centrală a vizitei de stat a președintelui Klaus Iohannis în Kenya. Aceasta vine ca urmare a interesului sporit al președintelui pentru aceste domenii și a faptului că acestea sunt teme importante în strategia recent adoptată a României pentru Africa.

Vizita în Parcul Național Nairobi a oferit o oportunitate unică de a explora biodiversitatea regiunii și de a discuta despre importanța conservării naturii. Prin această vizită, președintele Iohannis și soția sa au transmis un mesaj puternic despre importanța protejării mediului și necesitatea cooperării internaționale în acest sens.

Te-ar putea interesa si: