86 cetățeni români și membri de familie, evacuați din Fâșia Gaza, au sosit în România prin cursa Tarom marți dimineața.

86 cetățeni români și membri de familie, evacuați din Fâșia Gaza, au sosit în România prin cursa Tarom marți dimineața.

author
2 minutes, 3 seconds Read

86 cetățeni români și membri de familie, evacuați din Fâșia Gaza, au sosit în România prin cursa Tarom marți dimineața

Un grup de 86 de cetățeni români și membri de familie, care au fost evacuați din Fâșia Gaza, a ajuns în România marți dimineața prin intermediul unei curse speciale operate de către Compania Națională TAROM. Aceștia au fost preluați din Republica Arabă Egipt, unde au ajuns sâmbătă, prin intermediul punctului de frontieră Rafah și au fost însoțiți de reprezentanții Ambasadei României în Egipt. O echipă mobilă a Celulei de Criză a Ministerului Afacerilor Externe (MAE) i-a însoțit pe români până la Cairo, de unde au fost îmbarcați pe cursa spre România.

Alți 86 de cetățeni români și membrii familiilor lor s-au întors în România

Pe lângă cei 86 de cetățeni români și membri de familie care au ajuns în România prin cursa TAROM, alți 86 de români și membri ai familiilor lor s-au întors în țară. Aceștia au fost evacuați din Fâșia Gaza și au ajuns în Republica Arabă Egipt pe data de 12 noiembrie 2023 prin punctul de frontieră Rafah. După sosirea în Egipt, aceștia au fost preluați de către reprezentanții Ambasadei României și au fost însoțiți până la Cairo, de unde au fost îmbarcați pe cursa spre România.

MAE continuă eforturile pentru evacuarea cetățenilor aflați în Fâșia Gaza

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis că dialogul cu autoritățile israeliene și egiptene continuă în vederea facilitării evacuării celorlalți cetățeni români și membri de familie aflați în Fâșia Gaza. MAE ține cont de evoluțiile din teren și de acordul părților implicate pentru a putea organiza noi curse speciale spre România. În prezent, trei echipe consulare mobile din cadrul Unității de Reacție Rapidă a Celulei de Criză MAE se află în Egipt pentru a sprijini demersurile specifice în teren.

Până în prezent, un număr de 220 de cetățeni români și membri de familie ai acestora au fost evacuați din Fâșia Gaza. MAE rămâne implicat și continuă să ofere sprijinul necesar pentru a asigura întoarcerea în siguranță a tuturor cetățenilor români aflați în zonele de conflict.

Te-ar putea interesa si: