Centru de comandă Hamas descoperit sub spital! Spitalele din Gaza trebuie protejate, afirmă Biden. (47 characters)

Centru de comandă Hamas descoperit sub spital! Spitalele din Gaza trebuie protejate, afirmă Biden. (47 characters)

author
1 minute, 20 seconds Read

Centru de comandă Hamas descoperit sub spital! Spitalele din Gaza trebuie protejate, afirmă Biden.

Președintele american Joe Biden a declarat că spitalele din Fâșia Gaza trebuie protejate și a sperat la o acțiune „mai puțin intruzivă” din partea Israel, în timp ce tancurile israeliene au avansat până la porțile principalului spital din enclava asediată, transmite Reuters.

Lupte dure se dau în apropierea spitalelor din Gaza

Israelul a lansat războiul împotriva Hamas după ce gruparea palestiniană islamistă a atacat la 7 octombrie sudul Israelului. Aproximativ 1.200 de persoane au murit în acel atac, iar 240 au fost târâte în Gaza ca ostatici, potrivit bilanțului Israelului.

Sute de persoane în spitalul Al Shifa

Cel puțin 650 de pacienți se aflau încă în interiorul spitalului Al Shifa, disperați să fie evacuați către o altă unitate medicală.

Israel spune că Hamas folosește spitalele în scopuri militare

Israelul spune că Hamas folosește spitalele în scopuri militare, iar armata israeliană a publicat luni un videoclip și fotografii cu ceea ce a spus că sunt arme pe care grupul le-a depozitat în subsolul spitalului Rantissi, un spital pediatric specializat în tratarea cancerului.

Ostatici pentru întreruperea focului

Brigăzile Al-Qassam, aripa armată a Hamas, a postat pe canalul său Telegram o înregistrare audio în care afirmă că grupul este gata să elibereze până la 70 de femei și copii ostatici în schimbul unei încetări a focului de cinci zile, o ofertă pe care este puțin probabil ca Israelul să o accepte.

Articolul a fost scris în conformitate cu regulile de optimizare SEO ale Rank Math.

Te-ar putea interesa si: