Rareș Bogdan critică Austria privind Schengen: "Veste proastă pentru cancelarul Nehammer"

Rareș Bogdan critică Austria privind Schengen: „Veste proastă pentru cancelarul Nehammer”

author
1 minute, 29 seconds Read

Rareș Bogdan critică Austria privind Schengen: „Veste proastă pentru cancelarul Nehammer”

Rareș Bogdan, europarlamentar și lider PNL, a criticat recent Austria în legătură cu aderarea României la Spațiul Schengen. Acesta a avertizat că România și Bulgaria ar putea intensifica controalele în vederea prevenirii trecerii migranților ilegali prin intermediul Austriei.

Rareș Bogdan a răbufnit la adresa Austriei înainte de votul din Consiliul JAI

Rareș Bogdan a adresat un discurs în Parlamentul European, subliniind șansa istorică a Europei de a pune capăt abuzurilor împotriva cetățenilor români și bulgari. În cazul unui vot negativ al Austriei, el a cerut statelor membre Schengen să renunțe la discriminarea românilor și bulgarilor și să le permită accesul în țările europene prin porțile de intrare sau culoarele Schengen.

Austria încă nu este vizată de fonduri suspendate, spune liderul PNL

Rareș Bogdan a manifestat surprindere în legătură cu faptul că Comisia Europeană nu a declanșat procedura de sancționare împotriva Austriei, care a încălcat mai multe articole ale Cartei Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene. El a subliniat că blocarea României și Bulgariei din Spațiul Schengen a cauzat pagube semnificative, în valoare de sute de miliarde de euro, atât acestor țări cât și economiei europene în ansamblu.

Rareș Bogdan cere respect și susținere pentru România și Bulgaria

Rareș Bogdan a îndemnat statele membre Schengen să arate respect și susținere față de România și Bulgaria și să renunțe la discriminarea acestor țări. El a propus ca românii și bulgarii să intensifice controalele asupra camioanelor, mașinilor mici și trenurilor austriece pentru a preveni trecerea migranților ilegali prin Austria.

Articolul a fost scris în conformitate cu regulile de optimizare SEO ale Rank Math.

Te-ar putea interesa si: