Angajații Metrorex declanșează grevă generală!

Angajații Metrorex declanșează grevă generală!

author
2 minutes, 8 seconds Read

Angajații Metrorex declanșează grevă generală!

Angajații Metrorex pichetează sediul Guvernului în semn de protest față de decizia de a le suspenda acordarea tichetelor de masă până la sfârșitul anului. Aceștia mai acuză faptul că nu li se vor mai acorda prime, orele de noapte sau sporul pentru lucrul în condiții speciale. Nemulțumirile angajaților Metrorex au crescut în intensitate, iar ultimul pas rămâne declanșarea unei greve generale.

Angajații Metrorex își strigă nemulțumirile în stradă

Angajații Metrorex sunt hotărâți să-și facă auzite nemulțumirile și să atragă atenția Guvernului asupra situației lor. Aceștia consideră că dacă Guvernul nu ia în considerare revendicările lor, greva generală va fi ultimul mijloc de protest pe care îl vor utiliza. Protestatarii speră că prin această acțiune vor determina Guvernul să găsească soluții și să le rezolve problemele legate de salarizare și condițiile de muncă.

Grevă generală la Metrou

Angajații Metrorex au încercat prin diverse forme de protest să convingă guvernanții să facă o excepție pentru compania lor, având în vedere că Guvernul a cerut companiilor feroviare de stat care au înregistrat pierderi să reducă cheltuielile. Cu toate acestea, până în prezent, solicitările lor nu au fost luate în considerare, ceea ce i-a determinat să recurgă la greva generală. Această acțiune ar putea afecta activitatea în subteran și ar crea disconfort unui număr mare de bucureșteni.

Legea 296/2023 aduce nemulțumiri

Liderul de sindicat Marian Artimon consideră că protestele sunt cauzate de Legea 296/2023, care aduce modificări semnificative în ceea ce privește veniturile angajaților de la metrou. Potrivit lui Artimon, această lege restricționează drepturile salariaților și nu permite companiei să ofere bonusuri, inclusiv tichetele de masă, care sunt prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă. Sindicaliștii solicită respectarea acestui contract și acordarea beneficiilor prevăzute în el.

Ministrul Transporturilor încearcă să găsească o soluție

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a mers în fața Guvernului cu un memorandum prin care încearcă să obțină o excepție pentru angajații de la metrou în ceea ce privește aplicarea Legii 296/2023. Grindeanu a promis că va face tot posibilul pentru ca Metrorex să primească tichete de masă și să beneficieze de celelalte drepturi salariale. Cu toate acestea, dacă nemulțumirile angajaților nu vor fi luate în considerare, sindicaliștii avertizează că un conflict spontan ar putea fi declanșat în orice moment.

Te-ar putea interesa si: