900.000 de euro în cocaină și heroină, aduse în România. Rețea condusă de un libanez.

900.000 de euro în cocaină și heroină, aduse în România. Rețea condusă de un libanez.

author
2 minutes, 4 seconds Read

Rețea de traficanți de droguri, condusă de un libanez, aduce 900.000 de euro în cocaină și heroină în România

Trei persoane au fost arestate în România după ce au fost prinse în flagrant delict de poliție, având asupra lor droguri în valoare de aproape 900.000 de euro. Rețeaua de traficanți de droguri era condusă de un cetățean albanez și era specializată în distribuția de cocaină și heroină.

Detalii despre captură

Conform informațiilor furnizate de DIICOT și Poliția Română, cele trei persoane au fost reținute și ulterior Tribunalul București a emis mandate de arestare preventivă pe numele lor. Acestea sunt acuzate de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic internațional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri.

Drogații au fost prinși în timp ce încercau să introducă în țară aproximativ 4 kilograme de cocaină și 10 kilograme de heroină. Aceste substanțe ilegale au fost ascunse într-un compartiment special amenajat dintr-un autoturism.

Despre rețea și modul de operare

Potrivit anchetatorilor, rețeaua de traficanți de droguri s-a constituit în intervalul mai – octombrie 2023 și era coordonată de un cetățean albanez. Acesta fusese trimis în judecată de DIICOT în luna ianuarie pentru infracțiuni simulare.

Grupul infracțional organizat se ocupa cu procurarea, disimularea, transportul, introducerea și comercializarea de droguri de mare risc pe teritoriul României, în special cocaină și heroină. Liderul rețelei achiziționa drogurile din afara țării și le ascundea în compartimentul special amenajat al autoturismului.

În data de 27 octombrie, o femeie de origine muntenegreană a intrat în România cu autoturismul respectiv, având drogurile asupra ei. Acestea urmau să fie preluate și vândute de către un cetățean român, care s-a deplasat cu un scuter pentru a escorta autoturismul.

Importanța capturii

Poliția Română consideră această acțiune ca fiind una de o importanță deosebită, având în vedere că drogurile ar fi fost destinate membrilor altor rețele de traficanți de droguri specializate în distribuția de heroină din București și județul Ilfov.

Unul dintre suspecți este un bărbat care alimenta piața ilegală de heroină și avea o metodă de distribuție foarte bine pusă la punct, conform informațiilor furnizate de Poliția Română.

Această captură reprezintă un pas important în lupta împotriva traficului de droguri și demonstrează angajamentul autorităților în combaterea acestui fenomen periculos.

Te-ar putea interesa si: