Prețul unui brad de Crăciun. 20.000+ pomi disponibili.

Prețul unui brad de Crăciun. 20.000+ pomi disponibili.

author
1 minute, 45 seconds Read

Prețul unui brad de Crăciun. 20.000+ pomi disponibili.

Regia Națională a Pădurilor-Romsilva a anunțat că peste 20.000 de pomi de Crăciun vor fi disponibili pentru vânzare în sezonul sărbătorilor de iarnă. Aceștia vor fi scoși la vânzare prin intermediul unităților teritoriale ale regiei.

Cât costă un brad de Crăciun anul acesta. Molidul este mai ieftin

Potrivit informațiilor furnizate de Romsilva, prețurile pentru brazii de Crăciun pornesc de la 15 lei, în cazul în care aceștia sunt achiziționați de la ocoalele silvice. Majoritatea bradilor disponibili sunt din specia brad, în număr de 18.898, iar restul sunt din specia molid sau alte specii de rășinoase.

Brazii mai mari de 3 metri, comenzi speciale

Pentru brazii cu înălțimi de peste trei metri, se consideră comenzi speciale și prețurile pot varia. Aceste informații se aplică doar pentru achizițiile directe realizate de persoane fizice de la ocoalele silvice din cadrul Romsilva. Cererile populației vor fi onorate cu prioritate, iar excedentul va fi valorificat către operatorii economici.

Regia Națională a Pădurilor-Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri

Romsilva administrează proprietatea publică a statului, reprezentând aproximativ 48% din pădurile țării, însumând 3,13 milioane hectare. De asemenea, regia asigură servicii silvice pentru aproximativ un milion de hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. În plus, Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naționale, precum și 12 herghelii de stat.

Concluzie

În acest sezon de Crăciun, Regia Națională a Pădurilor-Romsilva pune la dispoziția populației peste 20.000 de pomi de Crăciun, cu prețuri care pornesc de la 15 lei pentru un brad de înălțimea de până în 1,3 metri. Este important de menționat că aceste prețuri sunt valabile doar pentru achizițiile realizate de la ocoalele silvice. Pentru brazii mai mari de trei metri, se consideră comenzi speciale, iar prețurile pot varia. Romsilva se angajează să onoreze cererile populației cu prioritate și să valorifice excedentul către operatorii economici.

Te-ar putea interesa si: